Pazartesi, Kasım 10, 2014

semiz otu yemeği (purslane dish)

purslane dish

(for english look the bottom of the page)
Sağlıklı yemek zamanı
Healthy food time!!
İçindekiler
1 kilo semizotu
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ (riveria)
1 yemek kaşığı domates salçası (1 adet domates rendesi)
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı sıcak su

Semizotunu güzelce yıkayın.
1-2 cm uzunluğunda semizotlarını doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayın
Tencereye yağı koyun soğanı ekleyin ve soğanı kavurun
Salçayı ilave edin 1 dakika daha pişirin
Semizotunu ekleyin suyunu salana kadar kavurun
Kaynar suyu ekleyin
Baharatları ekleyin, karıştırın
Pirinci ilave edin
Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin
Limon eşliğinde servis edin.

Ingredients
1 kg purslane
1 onion
1 tablespoon olive oil (riveria)
1 tablespoon tomato paste (or 1 tomato, grated)
2 tablespoons rice
Salt, black pepper, red pepper flakes or powder
1 cup of boiled water


Wash the purslane, chop them, 1-2 cm in length
Chop the onion
Put the onion into a pan, add oil and sauté the onion
Add tomato paste and cook for 1 minute
Add the chopped purslane and saute until extract its water 
Add boiling water and spices, mix them
Add rice
Close pan lid, cook for 15-20 minutes on low heat.
Serve with lemon. Bon appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder