Pazartesi, Ağustos 10, 2015

çörekotlu kurabiye (black cumin cookie)



Çayın yanına ikram edebileceğiniz bir kurabiye daha... Daha önceden verdiğim tatlı kurabiyeden sonra bu kez de tuzlu kurabiye tarifi vereceğim. Ablamın yaptığı bu kurabiyelerin tarifini hemen aldım ve uyguladım . ve işte karşınızda :)

you can serve this cookie with tea or coffee... this time I give you this tiny cute cookie recipe after sweet cookie recipe. My sis made this cookie and I really really like it. Of course I want the recipe and try myself. And it's delicious. Let's make some spicey cookiee !!! (look the bottom of the page for recipe in english)



Malzemeler

125 gr tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep (varsa)
1/2 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket hamur kabartma tozu
1/2 çay bardağı çörek otu
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı un)
1 yumurta (sarısı üzerine, akı hamura)

Un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırın
Azar azar unu ilave ederek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin
Rahat şekil vermek için 30 dakika kadar buzdolabında bekletin
Bir merdane yardımıyla 0,5 cm'lik kalınlıkta hamuru açın ve dilediğiniz kalıpla şekil verin
Fırına sürmeden önce yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün.
180C fırında 30-35 dakika turba ayarda pişirin.
Soğuyunca servis edin
Afiyet olsun....


Ingredients
125 gr butter
1/2 cup of olive oil
1 teaspoon mahaleb (if applicable)
1/4 cup of sugar
1 dessert spoon of salt
1 teaspoon ofpaprika
1 dessert spoon of vinegar
1 packet of baking powder 
1/4 cup of black cumin
Flour (3-3.5 cups of flour)
1 egg (yolk for applying on the cookie; egg white for dough)

Put all ingredients except flour and egg yolk in a bowl and mix them
Little by little adding flour to obtain a dough consistency of cookie dough 
Wait in the refrigerator for up to 30 minutes 
Open a 0.5 cm thick dough with the help of a roll and give it the desired shape with molds
Before placing cookies to the oveni apply egg yolk upon cookie
 and cook in the oven for 30-35 minutes at 180C until browning.
Serve after cooling with tea or coffee...
Bon appetit...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder