Pazartesi, Haziran 13, 2016

elmalı pay (apple pie)

apple pie

merhaba canlar. her zaman favorilerimden olan elmalı pay tarifini sizlerle paylaşacağım. Evde elma fazlaysa illa ki elmalı pay, tart veya kurabiye yapmasam olmaz. Bu arada youtube kanalı açmaya karar verdi ilk videom da bu tarif bana şans dileyin. :)
https://www.youtube.com/channel/UCEkprsRhbgpkg8S5pKeqgmA

hi everyone. One of my favorite dessert is apple pie. If I have lots of apple , I always make apple pie, or apple cookie.



Malzemeler

125 gr tereyağ
2 yemek kaşığı esmer şeker
2-3 su bardağı un
3 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harç
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Oda sıcaklığındaki tereyağa esmer şeker ilave edip iyice karıştırın
Daha sonra kalan tüm malzemeleri ilave edip yoğurun
Bir büyük bir küçük olmak üzere 2 parçaya bölün
Jelatinle sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletin
Büyük parçayı merdane yardımıyla tart kalıbına uygun olacak şekilde açın
tart kalıbına yerleştirin.
Kenarlardan taşan hamuru kesip ayırın.
Taban kısmına çatal yardımıyla delikler açın.
(İsterseniz fırında 10 dakika pişirin)
Hamuru dinlendirirken yapmış olduğunuz elmalı karışımı tabana yayın (az sonra anlatacağım )
Kalan hamur parçasını üzerine rendeleyin.
180C fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

İç harç için
Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. (Elmaları rendelemeden önce limonlu suda bekletebilirsiniz kararmaması için)
Bir tavaya rendelenmiş elmaları, tarçını ve şekeri ilave edin.
Elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Elmaları soğumaya bırakın

apple pie


Ingredients
4 apples
1 teaspoon cinnamon
1 tbsp caster sugar

For dough
125 gr butter
2 tablespoon brown sugar
2-3cup of flour
3 tablespoon water
1 package of baking powder (20 g)
1 package of vanilla powder (20 g)

After peeling apples, grate them. (Hold apple in limon juice water (a few drop) for not browning  before grating)
Put grated apple in a pan, add  cinnamon and sugar.
Cook until the apples extract their water and then dry again
Leave to cool apples

Mix room temp. butter and sugar
Then, add all ingredients and knead
Divide dough into two parts (one of them big, the other one is smaller)
Rest in refrigerator 2-3 hours
Roll the big dough until fit into the tart mold
Place it in the tart mold.
Cut out excess dough from edges.
Open holes with fork on base part.
(If you want, cook in the oven for 10 minutes)
Add apple mixture into it.
Grate remaining dough onto apple mixture.
Cook in the oven 180C for 35-40 minutes until golden brown.
Bon appetit....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder