Pazartesi, Nisan 27, 2015

android zayıflama programları (kalori sayacı)

Bu hafta incelediğim ve kimisini de keyifle kullandığım zayıflama-diyet için oldukça yararlı olan android programları tanıtacağım. Bu programlar yardımıyla ne kadar yediğinizi fazla olup olmadığını da tespit edebiliyorsunuz..




1.       MyFitness Pal


                  
Bu program hem Türkçe hem de aradığınız tüm Türk yemeklerini kolaylıkla kalorilerini içerdikleri yağ, protein, karbonhidrat, vitamin, mineral miktarlarını bulabiliyorsunuz. Yediğiniz yemeği arama yaptığınızda bulamadınız mı hiç önemli değil. Eğer tarifi biliyorsanız malzemeleri yazıyorsunuz (bilmiyorsanız da internetten o tarifi bulup kopyalayıp yapıştırabilirsiniz), programda bu malzemeleri işaretliyorsunuz. Buna göre kaç porsiyon veya gram yemek çıktığını belirttiğiniz de 1 porsiyondaki tüm verileri otomatik hesaplıyor. Bunun dışında barkod okutarak satın aldığınız ürünleri tanımlayabiliyorsunuz. Zaten çoğu marka ve besin değerleri sisteminde var. Size sadece seçmek kalıyor. Sabah, öğle, akşam, atıştırmalık olarak öğünleri bölebiliyorsunuz.
Beslenme kısmında ise günlük alım miktarın, aşıp aşmadığın hem miktarsal hem de yüzde olarak verilmekte. Ayrıca arkadaşlarını ekleyip birbirinize destek te olabilirsiniz. Adımsayar saatine de bağlanabiliyor. Yaptığınız sporları da ekleyebilirsiniz. Kilonuzu kaydedip kilo verme seyrinizi de gözlemleyebilirsiniz.





















Programın başında kilo, yaş, olmak istediğiniz kiloyu ve haftada kaç kilo vermek istediğinizi belirttiğinizde günlük alım miktarınızı da belirliyor. Günlük tüketimi tamamladığınızda bu yediğiniz kalori miktarına göre 5 hafta sonra kaç kilo olabileceğinizi de belirtiyor. Favori program :)


2.       FatSecret Kalori Sayacı







MyFitnessPal’a benzer Türkçe bir program. Bu programda farklı olarak günlük ağırlık takibi yapabiliyorsunuz. MyFitnessPal’da aylık takip var. Bu programda tek sıkıntı belirlediği günlük kalori miktarı diğerler programlardan ve internetten çok daha fazla. Neden olduğunu bulamadım. Ama bu programı 3-4 ay boyunca keyifle kullanmıştım.










3.       Noom Coach: Weight Loss Plan



Süper bir program ama İngilizce. Yemeklerde Türkçe arama yapabiliyorsunuz diğer programlardaki kadar geniş bir türk yemeği portfolyosu yok. Ama yine de çook başarılı bir program…

Gelelim diğer kullanabileceğiniz programlara…

Water Your Body


Bu app ile günde kaç bardak su içtiğinizi takip edebilirsiniz. Çay kahve içmenizi ekleyebilirsiniz. Şişe, bardak, fincan, kupa farklı farklı ölçü çeşitleri var ve arzu ederseniz belirli aralıklarla size su içmenizi hatırlatıyor. Tavsiye ederim…








Adım sayıcılardan ise NoomWalk kullanabilirsiniz, veya 














Bunun yanı sıra Pedometer app’da kullanılabilir. 














Accupedo da çok başarılı... 





Ancak unutmayın bu uygulamalarda telefon sallandıkça 1 adım atmışsınız gibi sayar. Bu nedenle adım sayıcı bileklik veya saatlerle daha doğru sonuçlar elde edebilirsiniz







İşe yarar ve denediğim programları paylaştım. Siz de deneyin bundan sonrası istikrarlı bir şekilde yediklerinizi sisteme girmekten ibaret... Hatta öğle veya akşam yemeği düşündüğünüz şeyleri hesaplatıp ona göre bunu yemeyeyim akşama bir şey yiyemem deyip daha hafif yemeklere yöneleceğinizi göreceksiniz.

Sizinde kullandığınız başka programlar varsa lütfen paylaşın biz de bilgilenelim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder