Çarşamba, Ağustos 13, 2014

Dönerhan



dönersamsunda yediğim en muhteşem döner burada...  çünkü gerçek et döner yapıyorlar. kıyma döner değil. arasındaki fark nedir derseniz? yaprak et oranı %10 civarında geri kalanı (%90) kıymadan yapılmakta hatta bazı fazla ucuza kaçmak isteyen firmalar içine sakatat tarzı şeyleri de koyabiliyorlar...

samsunda yaprak et döner yapan pek firma yok. duyduğum bir kaç firma var ama doğruluğundan emin olmadığım için birşey diyemeyeceğim. Birde kıyma dönerle , yaprak et döner arasında fark fiyatlarındaki uçurum. gerçek et döner bizim 5 liraya yediğimiz dürüm dönerlerden oldukça daha pahalı (e et pahalı o da buna göre pahalı olacak :))

dönerhan ankara yolu üzerinde ilkadım halk ekmek fabrikası karşısında (göbekten dönünce tam karşısında) alpetin içindedir (sanırım restoran gülhana ait).
yemeklere geçmeden önce çocukların oynayabileceği küçük bir kaydırak ve salıncak var söyleyeyim...




dönerhana öyle her kafanız estiğinde gidemezsiniz. çünkü günlük döner kullanıyorlar. bu demek oluyor ki döner bitti mi daha döner takılmıyor böylelikle ertesi güne eski döner kullanmamış oluyorlar. dolayısıyla döner hafta için 3 gibi bitiyormuş hafta sonu ise 2-3 gibi bitiyormuş.



döner
lavaşı tandır ocağında ocağın duvarına yapıştırarak pişiriyorlar ki bir tarafı ateşte bir tarafı sıcaktan pişiyor zaten incecik.. 1 dakika bile sürmüyor sıcak sıcak önünüze geliyor. et zaten ayrı bir şahane... parmaklarınızı yersiniz.( fotoğraftan çok net gözükmüyor ancak ocak en arkada ortada )


üstüne tatlı olarak haşhaşlı irmik tatlısı ki ben hayatımda böyle hafif tadı kıvamında bir tatlı yemedim ballı tatlı olmasına rağmen bu sıcaklarda bile muhteşem gidiyor... fotoğraf bile çekemedim :)

menü ve fiyatlara gelince işte fotoğrafı... bu arada döner kalmamışsa da merak etmeyin pidesi de çok güzel ilk gittiğimde döner kalmamıştı kıymalı kapalı ve kıymalı peynirli yemiştik tadı gerçekten güzel, çok başarılı buldum :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder