Pazartesi, Haziran 13, 2016

Uc malzemeli Japon pamuk keki (Three ingredients Japanese cottoncheesecake--Souffle cheesecake)

japon pamuk keki sünger kek




Bu tarifi görür görmez yapmam lazım dedim. İyi ki de yapmışım, sufle benzeri bir tat. Yumuşacık ağızda dağılıyor. İsterseniz bence bunu limonlu veya portakallı da yapabilirsiniz. Videosu aşağıda :)
when I saw this recipe, I said I'll do it absolutely. I'm happy to make it. It is souffle-like taste and soft. If you want, you can do it with lemon or orange juice. for video, look the bottom of the page



Malzemeler
3 yumurta
120 g Krem peynir
120 g Beyaz çikolata

Öncelikli olarak yumurtanın beyazını sarısından ayırın.
Beyazları kullanacağımız zamana kadar buzdolabında bekletin.
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp benzeri usulü eritin.
Eriyen çikolataya krem peyniri ilave edip tamamen çikolataya yedirin.
Bu sırada yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
Yumurta aklarını benzer ile önce yavaş sonra köpükler oluşmaya başladıktan sonra hızlı devirde karıştırın.
Yumurta akları kabı ters çevirdiğinizde düşmeyene kadar karıştırın. (Aşırı karıştırmayın kesinlikle)
Yumurta akının 1/3'ünü çikolata karışımına ilave edip spatula ile dikkatlice karıştırın.
Kalan akların 1/2 sini ilave edip karıştırın
Son kısmı da ilave edip spatula ile dikkatlice sadece malzemeler tam karışana kadar karıştırın. Fazlasını kesinlikle yapmayın!!!
Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kek kabına (ben dikdörtgen kullandım normalde 15 cm ilk yuvarlak kek kalıbı kullanılmalı böylelikle çok daha kalın ve kabarık oluyor) karışımı dökün
2-3 kez sertçe yere vurarak kabarcıkların çıkmasını sağlayın.
170C'de ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce fırın tepsisine kaynar su koyun ve keki içine yerleştirin
170C'de 15 dakika, 160C'de 15 dakika ve fırını kapatıp 15 dakika içinde bekleterek pişirin.
Soğuyunca yağlı kağıttan çıkarıp servis edin.
Buzdolabında bekletirseniz çıkardığınızda birkaç dakika bekleyin servis etmeden önce :)
Afiyet olsun



Ingredient
3 eggs
120 g cream cheese
120 g White chocolate

Separate the egg white from the yolk.
Refrigerate egg yolk until using it.
Melt the white chocolate in double boiler.
Stir to melt the chocolate with the cream cheese until mix completely.
Mix egg yolks, stir in the meantime.
Then take egg white from fridge and mix them first slow then high speed with a mixer until egg whites firm peaks form.
Do not ever over mixing!!
Add  1/3 merengue to chocolate batter and stir them with spatula.
Stir in remaining 1/2 merengue and mix carefully
Then add remaining merengue and mix well with spatula.. Never do more !!!
Place wax paper on your pan (I use normally rectangular pan but normally use 15 cm round pan-- it's so much more thick and fluffy)
Pour the mixture to the pan
Before placing a preheated oven at 170C , add boiling water into baking tray and put into place pan
170C for 15 minutes, then 160C for 15 minutes and finally close the oven and rest cake in oven for 15 minutes.
You can serve after cooling
Bon Appetit


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder