Pazartesi, Mart 24, 2014

tava böreği - cheese pastry



(for english see the bottom of the page)
uzun bir aradan sonra yepyeni bir tarifle geri geldim. bu sıralar yemekleri yapıyorum fotoğraflıyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum. boş vaktim varken hemen yazayım dedim. bu börek oldukça pratik, misafirlere servis edebileceğiniz, fazlasını dondurucuya kaldırıp habersiz misafire tavada, fırında veya mikrodalgada ısıtarak hızla sunabileceğiniz bir börek. ayrıca tadı da çok güzel. ben bu böreği çok sık yaparım ve ailece çok seviyoruz. :) çocuklarınızla da keyifle yapabileceğiniz bir börek.

I came back after a long break with a new recipe. I try new recipe, but I can not find any opportunity taking photos. I write when I have free time. This patty is quite practical, you can serve to guests, freeze the remain in the freezer then heat it in oven or microwave. It is simple and its taste is also very good. I made this patty very often and all my family kove it :) you can also make it with your children.


Malzemeler

3-4 adet yufka
2-3 yemek kaşığı yoğurt 
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı su

1 adet dilimlenmiş ezine peyniri
1/4 parça süzme peynir


Geniş bir tavanın  içine yufkayı yayıyoruz, hafif kıvrımlı kırışık şekilde yerleştiriyoruz. Yufkanın kenarlarını tavanın dışına sarkıtıyoruz. diğer yufkayı küçük parçalara bölüyoruz ve zemini kapatacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz. Diğer yandan yoğurt, yumurta, yağ ve suyu karıştırıyoruz ve bu karışımdan tava yüzeyine 2-3 yemek kaşığı koyup yayıyoruz. 2. yufkanın kalan parçalarını üzerine tekrar örtüp karışım gözükmeyecek şekilde kapatıyoruz. karışımdan tekrar döküp yayıyoruz. 







3. yufkayı parçalara ayırıp yüzeyi tekrar kapıyoruz. peynirlerimizi iyice parçalayıp en üste seriyoruz ve küçük yufka parçaları ile üstüne yine kapatıyoruz. son kez karışımdan ilave ediyoruz kalan yufka parçalarını en üste seriyoruz ve tavanın kenarlarından sarkan yufkayı en üste kapatıyoruz. ocakta böreği pişiriyoruz, alt kısım pişince ters çevirip diğer kısmı da pişiriyoruz. arzu ederseniz pişirirken tavanın altına yağ koyabilirsiniz.
Not: Börek piştikten sonra tavanın altına bir bıçak veya spatula koyarak böreğin alt kısmını havalandırın. buhardan ıslak ıslak olmasın.
soğuduktan sonra üçken dilimlere bölüp derin dondurucuya atabilirsiniz. Afiyet olsun.





Ingredients
3-4 phyllo pastry
2-3 tablespoons yoghourt
1 egg
2 tablespoons olive oil
2-3 tablespoons water

250 g ​​cheese ezine
250 g cottage cheese


Rolling out the dough into a large pan. Filo are dangling off the edge of the pan. We divide dough into small pieces and  put them into the pan. The other hand,  mix yogurt, eggs, oil and water and put 2-3 tablespoons of the mixture into the pan surface. close the entire surface with dough pieces. Put mixture and close surface with dough again.  Add cheese all of the surface and close with 3th phyllo pastry pieces.  Put mixture again and close it. Finally  close pastry with overhanging edges of dough. Cook on the stove.
After cooling you can divide pastry into  at triangular slice and freeze them. whenever you want you can microvawe them and eat. Enjoy your meal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder