Salı, Temmuz 22, 2014

iftar sofrası


Ramazan geldiğinde ilk üç gün alışma evresi gibi geçiyor. sonra biz genelde annemlere gidiyoruz iftara... sonra onlar bize geliyor:) derken ramazanın iftar sofralarını paylaşmak için misafir çağırmaya başlıyoruz... bu sıcak yaz günlerinde hem emeğimizi hem sevgimizi katarak yemekler yapıyoruz paylaşmak için :)


güzel bir muhabbet uzun zamandır görmediklerini görme mutluluğu ve yapılan yiyeceklerin büyük bir keyifle yenmesinin verdiği haz da ayrı bir güzel oluyor...
misafirleri çağırmak, evi toplamak, hazırlıkları tamamlamak derken iftar sofrası için menü veremedim... zaten kimisinin fotoğrafını çekmeme fırsat olmadan bittiler :)
bu ramazanda iki şeye sardım. tarifini verdiğim kuskus salatası ve yaprak sarma :) her misafire insan bunu yapar mı demeyinnn :) garnitür olarak çok güzel gidiyor... yaprak sarmalarını sağolsun annem önceden bana sarmıştı dondurucudan çıkartıp pişirmek kalıyor geriye :) bunu yapmanızı tavsiye ederim dondurucunuzda sarmanız, közlenmiş patlıcan kırmızı biber, börekleriniz hazırda bulunsun işleriniz çok kolaylaştırıyor. 
bu arda bu ramazan fırınım bütün kuvveti ile çalıştı. aynı anda tavuk, patates, börek üçlüsünü bile pişirdim :)

dikkat ettiğim çok önemli bir şey var. mümkünse ertesi güne kalmaması... ramazanda insan farklı şeyler yemek istiyor... o yüzden kişi sayısına göre pilav yapıyorum mesela 1 su bardağı pirinçle yapılan pilav gayet 8 kişiye  yetebiliyor... çok alternatif olunca bol koymanıza gerek kalmıyor.
bu kadar muhabbet yeter heralde bir iki fotoğraf paylaşalım :)


Menü 1:
Domates çorbası
Acılı baharatlı tavuk
Fırında baharatlı patates kızartması
Pilav
Fosul
Kuskus salatası
Yaprak sarması
Salata
İftariyelikler :)
Ispanaklı börek
Patatesli börek
Tiramisu















Menü 2

Mercimek çorbası
Kavurma-pilav
Kuskus salatası
Yaprak sarması
Salata
İftariyelikler :)
Kıymalı patatesli börek
Meyveli jöle























Menü 3 (ne yazıkki fotoğrafı yok)
Soğuk ayran aşı çorbası
Karnıyarık
Pilav
Yaprak sarması
Salata
İftariyelikler :)
Börekler
Yoğurtlu kırmızı biber
Kedi dili pasta








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder