Pazartesi, Ekim 27, 2014

Kozlenmis sebze salatasi (roasted/barbecued vegetable salad)

közlenmiş sebze salatası
(for english, please look the bottom of the page)

Merhaba yeni bir tarifle karşınızdayım.  bugünkü tarifim közlenmiş sebzelerle yapılan çok kolay bir salata. Umarım sizde yaz bitmeden közleme işlemlerini halletmişsinizdir. Sağolsun annem benim için yaptı  közlenmiş sebzelerim  dondurucuda yerini aldılar.  

Hi everyone. Today's recipe is made with grilled vegetable. If you can grilled vegetable you can get  the best taste. But if you can't, you can grill them in stove. (Best way, grill a lot of vegetable and then freeze them until using)








roasted veggie salad
Malzemeler

2 közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet közlenmiş yeşil biber
Karışık turşu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber




Eğer sizin hazırda közlenmiş sebzeleriniz yoksa ve mangalda da yapamadıysanız ocak ateşinde sebzeleri közleyebilirsiniz tabii ocağınız biraz batacak eh biraz da zahmetli olacak ama napalım bu keyfi yaşamak için uğraşmaya değer... Fırında yapmayı da deneyebilirsiniz ancak o köz tadını alamadığım için pek tercih etmiyorum... Közleme işlemi sonrası patlıcan ve biberlerin kabuklarını soymayı unutmayın ;) (fazla yaparsanız, dondurucuya soyulmuş şekilde koymanızı tavsiye ederim



Közlenmiş sebzeleri küp küp doğruyoruz
Karışık turşuları (veya sade salatalık turşusu da olabilir) küp hale getiriyoruz
Hepsini servis edeceğiniz kaba koyup karıştırın
Üzerine sızma zeytinyağını ve tuz karabiberi ilave edip karıştırıyoruz
İşte hepsi bu... Çok pratik ve çok kolay bir tarif ;) afiyet olsun


Ingredients
2 roasted eggplant
2 roasted red bell peppers
2-3 roasted green peppers
Pickle
2-3 tablespoon of olive Oil
Salt, pepper

You can barbecued vegetables or roast them on the stove fire.I don't prefer to roast them on the top of of the oven because of absent of barbecued taste.  If you do it on oven, place them on a parchment-lined baking sheet and roast. Don't forget turning them when one side of them roast. Then remove their skin while they are still warm. You can easily remove eggplant skin under flowing water.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder