Salı, Eylül 30, 2014

şişte yufka mantısı (phyllo manti)

kıymalı yufka mantısı
 yufka mantısı

(for english recipe, look the bottom of the page)


size çok kolay bir tarif vereceğim. bu tarifi televizyonda görmüştüm bir ara... aklımda kalmış bir yapalım bakalım dedim misafirlerinize de keyifle sunabilirsiniz çünkü görsel olarak da çok hoş duruyor.
I'm gonna gice you a easy recipe. I saw it in tv a while ago.  I remember it and made it. visually looks perfect :)

İç harç
500 g dana kıyması
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ)

2 adet yufka




kıymayı bir tavada kavurun
soğanı yemeklik doğrayın
tavayı ısıttıktan sonra yağ ve soğanı koyun 
soğan pembeleşince salçayı ilave edin 1 dakika adar salçayla pişirin
Kavrulmuş kıymayı ilave edin
1-2 dakika kavurmaya devam edin
tuz karabiber ve pulbiber ilave edin.









 


Yufkayı ortadan ikiye bölün.

İlk parçanın üstüne yağ sürün
İkinci parçayı tam üstüne gelecek şekilde yerleştirin.
Yufkanın uzun kısmına hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve yufkayı yuvarlayın
15 cm aralıklarla kesin
Kestiğiniz kısmı dik konuma getirerek şekildeki gibi şişe geçirin





Mantı şişlerinizi bir borcama koyun

üzerinden az miktarda yağ gezdirin (daha çıtır olsun diye)
180C fırında 30 dakika yufkalar hafif kızarana kadar pişirin.


üzerine yoğurt ve salça sos ilave ederek servis edebilirsiniz. Hatta evinizde barbekü sos varsa onunla da güzel oluyor. Şişle yapmayıp tüm borcama tek tek koyarak da yapabilirsiniz tercih sizin :)

Afiyet olsunnnn



Ingredients
500 g of ground beef 
1 onion 
1 tablespoon tomato paste 
2-3 tablespoons of oil (olive oil)


2 pieces of filo pastry


Cook ground beef in a pan

Chop the onion
Add onion and oil to a pan
Brown the onion then add tomato paste, stir tehm for 1 minutes
Add cooked ground /minced beef 
Continue roasting for 1-2 minutes
Add a pinch of salt, pepper and paprika.


Cut pastry into two pieces.

Apply olive oil on top of the first part 
Place the second piece on top of the first one. 
Add filling ingredient among to long section of phyllo and then roll the phyllo. 
Cut it into pieces (10-15 cm intervals)
Put it to shish each one of them as shown in picture
Put them into a pyrex and add som olive oil n top of them
Cook 180C for 30 minutes in oven


you can serve it with yoghourt and tomato paste souce or barbeque souse. bon appetit :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder