Perşembe, Temmuz 09, 2015

bacaklı çorba (mercimekli hamur çorbası) ( green lentil and pasta soup)

green lentil soup

Babaannemin ve annemin çok yaptığı çocukluğumun çorbası. Bir de hamuru siz kesmişseniz harika olur. Yoksa da erişte de işe yarar :) Oldukça doyurucu bir çorba mercimeğin yararları malum...

In my childhood my grand ma and mum always did this soup... We made noodle with my family. If you don't home made noodle you can buy and make this soup. Quite hearty lentil soup that is known its benefits for health. (for recipe, look the bottom of the page)




Malzemeler

1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kesme hamur (erişte)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3-4 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı  tereyağ



Zeytinyağda salçayı 1 dakika kadar pişirin
Kaynattığınız suyu ilave edin
İçine yeşil mercimek ilave edin
15-20 dakika sonra kesme hamuru ilave edin
Tuzu karabiberi ilave edin
Hamur yumuşayıp şişince diğer yanda tereyağını eritin
Tereyağına naneyi ilave edip çorbaya karıştırın

Afiyet olsun

Ingredients

1/2 cup of green lentils
1 cup of homemade paste (noodles)
1 teaspoon tomato paste
1 tablespoon olive oil
3-4 cups water
A pinch of salt and mix  pepper (black, red, white)
1 tablespoon mint
1 teaspoon butter


Cook tomato paste in olive oil for nearly one minute
Stir boiled water into the soup pot
Add green lentils
Cook 15-20 minutes then add noodle
Add salt and mix pepper (red, black, white)
Cook untik noodle is soften
Melt the butter  and add mint
Mix mint and butter to the soup

Bon appetit :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder