Pazartesi, Ekim 19, 2015

patatesli puf (puff pastry with potatoes)



herkese merhaba :) bu tarif hem görsel olarak eğlenceli hem de yemesi keyifli :)

hi everyone:) I love this recipe. Puff pastry yummmm :)


Malzemeler

1 paket milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Kurabiye kalıbı

İç harç
4-5 adet patates
250 g kavrulmuş kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası


İç harçla başlayalım. Daha önceki patatesli börek tariflerinde olduğu gibi hazırlanacak. Ama yine de uzun uzun anlatayım :)

Patatesleri güzelce haşlayın ve  küp küp doğrayın. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında (4-5 yemek kaşığı zeytinyağ) kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra kavrulmuş kıymayı ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edin. Salça ve soğanlarla patatesi iyice harmanlayın. Patatesi 10 dakika kadar kavurun ve baharatları ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber...  Ocağı kapatın. 

Sevdiğiniz bir kurabiye kalıbını alın. Satın aldığınız milföylerden içinde 10 adet olan veya 20 adet olanlar var. Buna göre her paketten ya 5 adet ya da 10 adet patatesli puf olacak.

Seçtiğiniz kalıpla çözünmeye başlamış olan milföylerden 5 tanesinin ortasına bastırın ve şekilli milföyü kenara ayrın. Dış kısmını bütün haldeki milföyün üstüne koyun. Yani çift kat yapıyoruz. Hafifte bastırarak sabitleyin.Altta kalan milföyün açıkta kalan ortası kabarmasın diye çatalla delikler açın. Milföyün üst kısmına yumurta sarısı sürün ve fırına verin. Milföyler kabarana kadar pişirin.  Bu arada kurabiye kalını ile şekil verdiğiniz milföylere de yumurta sarısı sürün ve onları da diğerleri ile birlikte fırınlayın. Pişen milföy tabaklarının içine sıcak haldeki patatesli karışımdan koyun ve şekilli kapaklarınız ile üstünü yarım kapatın. İşte patatesli puflar hazır. Eğer küçük kalıplarınız varsa tek lokmalık yapmak için milföyü dörde bölüp kullanabilirsiniz.


Ingredients
10 or 20 Puff pastry sheet
1 egg yolk
1 cookie cutter

Filling
4-5 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato paste
250 g cooked minced meat


Boil potatoes and chop into cubes. Sauté  chopped onions in olive oil (4-5 tablespoons olive oil) in a large pan, add stir 1 tablespoon tomato paste. After stirring for 1 minute, add cooked minced meat. Then add chopped potatoes. Cook the potatoes for 10 minutes and then add the spices. Salt, pepper, red pepper flakes, chili powder... Close the oven.


Puff pastry is sold triangle or square shape. If your puff pastry is triangle cut into two pieces to make square.
We are gonna use cookie cutter. Shape doesn't matter , whatever you want will be ok.
Cut away the middle of the  sheet (just half odf the sheet. if you have 10 sheet, just cut 5 of them)
Place  the outer part of the dough on the whole square puff pastry. this way, we make two layer.
Make all of them like this. Open holes with a fork bottom of the pastry (just the visible part of the first layer). Then  whisk the egg yolk and brush upper side of puff pastry. Cook them.

Then fill  middle of the pastry with the potatoes mixture. Put cutting part top of the pastry as a cap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder