Pazartesi, Eylül 28, 2015

Patatesli kol böreği (borek with potatoes)



Patatesli kol böreği, favori böreklerimden. Annem kendisi açardı yufkasını. Zaman olmadığı için hazır yufka ile yapıyorum ben.
Thid borek is one of my favorite. My mum make dough by herself for its filo . But I buy filo pastryand made with it. 


Malzemeler

4-5 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kilo yufka

Dış için

1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı su


Yapılış
Patatesleri güzelce haşlayın ve  küp küp doğrayın. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında (4-5 yemek kaşığı zeytinyağ) kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edin. Salça ve soğanlarla patatesi iyice harmanlayın. Patatesi 10 dakika kadar kavurun ve baharatları ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber...  Ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Bu sırada yufkaları ortadan ikiye bölün. Yağ ve suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımdan 1-2 yemek kaşığı yufkaya sürün ve yaydırın. Yufkanın uzun kısmına patates harcını koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsinizin en ortasından başlayarak silindir haline getirdiğiniz böreği döndürerek yerleştirin. Bu şekilde tüm tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın. En üste tekrar yağ-su karışımından sürün ve 1 yumurta sarısı böreğin üstüne sürün.
200-210C'de 40 dakika kadar üzeri kızarıp çıtır olana kadar pişirin.


Ingredients

4-5 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato paste
1 kg of filo pastry

1 egg yolk
1/2 cup of  olive oil
1/2 cup of water

Boil potatoes and chop into cubes. Sauté  chopped onions in olive oil (4-5 tablespoons olive oil) in a large pan, add stir 1 tablespoon tomato paste. After stirring for 1 minute, add the potatoes. Cook the potatoes for 10 minutes and add the spices. Salt, pepper, red pepper flakes, chili powder... Close the oven.  Leave it to cool.

Meanwhile, divide filo pastry in half . 
Mix oil and water.
Spread one of two table spoon of mixture to the filo pastry
Put the potatoes on the long side of it and roll up. Coil one pastry roll in the centre of the pan, then coil remaining roll around it. Brush some oil-water mixture and brush egg yolk. 

Bake at 200-210C to about 40 minutes.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder