Pazartesi, Haziran 20, 2016

limonlu cheesecake (lemon cheesecake)


Cheesecake hem hafif hem lezzetli hem de yapması kolay tatlılardan bir tanesi... Bayılıyorum yapmasına da yemesine de 

Cheesecake is easily made light dessert for me. I do love doing it and eating 



Malzemeler

Taban için
1/2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
1/4 su bardağı zeytinyağ
1 tutam tuz
1 limon kabuğu rendesi

Peynirli kısım

200 gr labne peyniri
300 gr krem peynir
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon rendesi
1 portakal rendesi
3 adet yumurta
1/2 paket krema

Portakallı sos
2 portakalın suyu
1 limon suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şeker
Süsleme için krema

Taban malzemelerinin hepsi mutfak robotunda karıştırılır. 
Elde edilen hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba yayın.
Kabarmaması için çatalla delikler açılır.
200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır.

Peynirleri, şekeri, vanilyayı, portakal ve limon kabuğu rendesini bir kaba alın ve mikserler çırpın.
Homojen bir yapı elde edince tek tek yumurtaları ilave edin.
Son olarak da kremayı ilave edin, çırpın ve cheesecake tabanının üstüne dökün
165C deki fırında 45-50 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınızda sadece ortası sallanıyorsa olmuş demektir.
Cheesecake i kelepçeli kalıptan çıkarın.
Bu arada portakallı sosu hazırlayalım
Portakalları, nişastayı, şekeri,İ ve limon suyunu bir sos tenceresine alın ve kıvam alana kadar pişirin.
Cheesecake'in üzerine dökün.
Küçük bir kaba kremayı koyun.
Çay kaşığı yardımıyla belli aralıklarla kremadan cheesecake'e damla damla koyun ve Kürdan yardımıyla çektirerek kalp şekli elde edin.
İşte şahane cheesecake hazır...
Keyifle yiyin 😄👍

Ingredients
to base
1/2 cup flour
2 tablespoons icing sugar
1 teaspoon cocoa
1 egg yolk
1/4 cup olive oil
1 pinch salt
1 lemon zest

Cheese parts

200 g mild cream cheese
300 g cream cheese or 500 g mascarpone cheese
3/4 cup sugar
1 packet of vanilla
1 lemon zest
1 orange zest
3 eggs
1/2 package cream

Orange/lemon  sauce
2 orange juice
Juice of 1 lemon
1 tablespoon corn starch
2 tablespoons sugar
cream for decoration

All of the base ingredients are mixed in a food processor.
Put the batter in a pan with waxing paper.
Spread batter to the pan.Make hole with woodstick pr fork.
Cook 200C for 15-20 min
Allowed to cool.

Beat cheese, sugar, vanilla, orange and lemon zest with a mixer
Stir in the eggs one by one to obtain a homogeneous structure.
Finally, stir in the cream, whisk and pour over the cheesecake base
Bake in the oven for 45-50 minutes,  165C.
Remove cheesecake from pan

In the meantime, let's prepare the orange sauce
Put orange, starch, sugar, and lemon juice a sauce pan and cook until consistence.
Pour over cheesecake.
Decorate with cream.
Here scrumptious cheesecake ready ...
Eat enjoy 😄👍




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder