Perşembe, Şubat 13, 2014

pancar salatasi (beetroot salad)

beetroot salad


Yepyeni bir tarif vereceğim sizlere... bu tarifi eltim yapmıştı o kadar hoşuma gitti ki hemen ben de denedim.
Mor bir salata misafirler bu da ne diyecekler :)

I'll give you a brand new recipe ... My sister-in-law had made this recipe. I liked it so much that now I've tried.

I made it for my friend's birthday party. What they will say this purple salad, I am curious :)


Malzemeler

2-3 kırmızı pancar
1 orta boy kırmızı lahana (mor)
5 limon suyu
1/2 su bardağı kısırlık bulgur
Maydanoz
Yeşil soğan
Dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber



pancar





Pancarlar soyulduktan sonra rendenin ince kısmı ile incecik rendelenir. Lahanayı da aynı şekilde rendelenir ve ikisi iyice karıştırılır. 5 limonun suyu sıkılıp karışıma ilave edilir.  Bir gece buzdolabında bekletilir. Sabah kısırlık bulguru 1 su bardağı sıcak suda beklet (kısır yapar gibi). 1 gece bekleyen pancar+lahana karışımına bulgurlar eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra ince ince doğradığınız yeşil soğanı, dereotunu ve maydanozu ekleyin. Baharatları ilave edin. İşte size görsel bir şölen olan salatamız.... Afiyet olsun :)





Ingredients

2-3 red beetroots

1 medium red cabbage

juice of 5 lemon 

1/2 cup fine bulgur

Parsley

Scallion

Dill

Salt, pepper, paprika

Grate red beetroots with thinner part of the grate
after peel them. Grate red cabbage and mix with grated beets. Add lemon juice. Mix them and refrigerated overnight. Next morning, mix 1 cup of boiled water to fine bulgur, close the pan and wait for half an hour. Add bulgur to cabbage+beet mixture.  Add the finely chopped green onions, dill and parsley. Finally, stir in seasonings. Here's a visual feast with our salad .... Bon appétit :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder