Salı, Temmuz 01, 2014

fasülye diblesi (rice with green bean)

 (for recipe, please check the bottom of the page)

fasülye diblesine bayılırım. fasülyenin tam da zamanıyken bunu yapmazsam olmazdı. bu arada fasülyenin zamanıyken diblelik fasülye hazırlayıp dondurucuya atmanın da tam zamanı. kışın istediğiniz zaman çıkartıp hızlı bir şekilde fasülye diblenizi yapabilirsiniz. misafirlere de ikram edebileceğiniz hem sıcak hem soğuk yenen (ki ben soğuk seviyorum) bu lezzeti mutlaka siz de yapın.

I love green bean in rice.  It is time to make this recipe also you can put some green bean to the freezer to make green bean in rice in winter. You can serve it cold or hot it's your choice. I prefer cold :)



Malzemeler

1/2 kilo taze fasülye (tanesiz bir fasülye seçin)
1 domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sosu
1 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı kepekli pirinç
3 su bardağı su
Tuz
Pulbiber, karabiber
1 adet soğan(isteğe bağlı)



  • Fasülyeleri yıkayıp uçlarını kesin. Daha sonra fasülyeleri ince ince doğrayın
  • Bu sırada pirinci kaynar su ve tuz eşliğinde ıslatın. 1-2 saat bekletin
  • Soğanı yemeklık doğrayın
  • Zeytinyağını soğanı bir tencere koyup kavurun 
  • Domates sosu veya salça ne tercih ederseniz ilave edin.
  • Fasülyeleri ekleyin.
  • Fasülyeler yumuşayana kadar (suyunu salıp çekene kadar) pişirin
  • Yumuşamazsa 1/2 bardak su ekleyip su uçana kadar pişirin
  • Pirinci yıkayıp tencere ekleyin.
  • Kaynamış 3 bardak suyu ekleyin
  • Tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin, karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.



Ingredients

1/2 kg fresh green bean  
1 tomato or 2-3 tablespoons tomato sauce 
1 cup olive oil 
1.5 cups brown  rice
3 cups water 
Salt 
Paprika, black pepper 
1 onion (optional) 


  • Wash and cut the ends of the beans. Then finely chop the beans 
  • Meanwhile, soak the rice in boiling water with 1 tablespoon of salt about 1-2 hours 
  • Chop the onion 
  • Put olive oil in a pan and sauté the onion 
  • Add tomato sauce or tomato paste. 
  • Add the chopped green beans. 
  •  Cook the beans until tender 
  • If it is not softened, add 1/2 cup water, and cook until softening
  • Add rinsed rice into the pan
  • Add 3 cups of boiling water 
  • Add salt, pepper, red pepper flakes
  • The lid off the pan and cook on low heat until water is absorbed. It can be served hot or cold, your choice




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder