Perşembe, Temmuz 17, 2014

fırında baharatlı patates kızartması (spicy fried potatoes on oven)



spicy fried potatoes on oven

bu tarifi çok seviyorum hem pattisss yiyorum hem de kızartmanın ağırlığı olmuyor....
bu tarif tamamen bana ait elde etmek içiiin bir sürü karışım denedim... bence en ideali bu oldu :) yiyen herkes bayılıyor tavsiye ederim:)

I love this recipe. I can eat fried potatoes and it is not heavy. I tried lots of spice combination to make my own recipe. That's it. I made it!!!! I think this is the best one. I would recommend you.  :)

Malzemeler

3-4 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağ

Baharatlar

Tuz
3-4 tatlı kaşığı Tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon tanesi
1 tutam kişniş
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1-2 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 diş sarımsak rendesi veya 1 tutam sarımsak tozu


Havanda tüm baharatları dövün. (önce hardal tohumunu ezin sonra diğerlerini ilave edin)

patatesleri uzunlamasına (jülyen tarzı) kesin.

Bir kapta patateslerin üzerine baharatları serpin. Zeytinyağını dökün ve iyice karıştırın.

yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine yayın.

200-210C'de 45 dakika-1 saat pişirin.. Patateslerin boyutuna göre zeytinyağını azaltıp arttırabilirsiniz. (Bol toz kırmızı biberli olsun veya biraz salçalı su yapıp da ilave edebilirsiniz)

Çıtır olmasını bekleyin. çok üst üste olmuşsa arada karıştırın ki haşlama gibi olmasın.... 

muhteşem bir tat oluyor mutlaka deneyin. Hardal tohumundan korkmayın (ben hardal sevmem), gerçekten harika bir lezzet oluyor...

Ingredients

3-4 potatoes 
1 cup of olive oil 

spices 

Salt 
3-4 tsp sweet paprika powder 
1 teaspoon cumin
1 pinch of coriander 
1 teaspoon rosemary 
1 pinch of thyme 
1 pinch of black pepper 
1-2 teaspoons mustard seed 
1 clove garlic, grated, or 1 pinch garlic powder 


Chop all the spices in a mortar. (first  crushed mustard seeds then add other spices) 

Cut potatoes lengthwise (julienne style)

Sprinkle seasoning on top of potatoes. Pour the olive oil and mix thoroughly. 

Lay spiced potatoes   on your baking tray 

Cook 200-210 C for 45 minutes to 1 hour .You can increase or decrease olive oil depending on the size of the potatoes. (Get plenty of red pepper powder or dilute tomato paste a little bit) 

Wait until crunchy. Mix them sometimes.

It has an amazing taste. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder