Çarşamba, Ocak 07, 2015

etli sebzeli güveç (beef vegetable casserole)

etli güveç

Bugün ki tarif annemden... Toprak güveç tenceresi evde durup duruyordu, çok büyük olduğu için kullanmaya fırsatım olmuyordu. Annem sağolsun gelince hemen bir güveç yaptı bize. Biz de afiyetle yedik, o kadar saat pişen et lokum gibi sebzeler ise muhteşem bir tatla bütünleşti. Tarifi de bana vermek düştü:)

Thanks to mum, today's recipe from her. 
 I didn't have the opportunity to use my earthenware casserole because  it is too large. When she came, she made a wonderful meal.  Meat cooked like delights and vegetables integrated into a spectacular flavor. rections fell to me :) I have to give this recipe to you :) Bon appetit .. If you don't have earthenware casserole, you can use cast iron cookware


Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
3 adet soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 baş soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber
1/2 su bardağı su



Güvece zeytinyağ, tereyağ ve eti koy, orta ateşte pişirmeye başla
Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip sotelemeye devam edin (et tamamen pişmesine gerek yok) (yaklaşık 2 dakika tüm bu işlem)
1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip iyice karıştırın
Kuşbaşından daha büyük küp küp doğranmış patatesi, patlıcanı ve kabağı et-soğan karışımının üstüne koyun
İstediğiniz miktarda baharat ilave edin
En son domates sosunu ve suyu ilave edin. Soyduğunuz sarımsakları en üste aralıklarla dizin
Ağzını kapatıp kısık ateşte 3-4 saat pişirin


Ingredients
500 g diced meat
3 onions
2 eggplant
2 zucchini
2 potatoes
2 head of garlic
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon butter
1 cup tomato sauce
1 tablespoon tomato paste
2 tomatoes
salt, black pepper, red pepper flakes
1/2 cup water


Add olive oil, butter and meat in casserole, start cooking over medium heat
Add chopped onions and mix them (no need to thoroughly cook meat) (all these process take about 2 minutes)
Stir 1 tablespoon tomato paste and mix them
Add diced potatoes, eggplant and zucchini on top of meat-onion mixture
Add desired amount of spice
Finally add  tomato sauce and water and on top of them put peeled garlic cloves 
Cook on low heat for 3-4 hours after close the casserole



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder