Salı, Nisan 29, 2014

patatesli bohça böreği


(for english, please look the bottom of the page)

patatesli börek tariflerine devam :)
 Continue to potato pastry recipe:)



Malzemeler

4-5 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kilo yufka
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

Islatmak için
1/2 bardak zeytinyağ
1/2 bardak su




Yapılış

Patatesleri güzelce haşlayın ve  küp küp doğrayın. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında (4-5 yemek kaşığı zeytinyağ) kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edin. Salça ve soğanlarla patatesi iyice harmanlayın. Patatesi 10 dakika kadar kavurun ve baharatları ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber...  Ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Yufkayı tamamen açın ve yağ su karışımından bir kaşık yardımıyla her tarafına yayın.








 Fotoğraflarda olduğu gibi kenarların uçları birbirine değecek şekilde 2 yandan kapatın. Sonra diğer 2 yanı kapatın ve bir kare ele edin. Bu kareyi 4 eşit parçaya bölün. Küçük karelerin tam ortalarına patates harcından koyun. Önce çapraz iki kenarı birleştirin daha sonra kalan iki kenarı birleştirip ters döndürün.



Bohça böreğinizin üstünü yumurta sarısı ile sürdükten sonra fırına verin Afiyet olsun...


Ingredients

4-5 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato paste
1 kg of filo pastry
4-5 tablespoons olive oil

Interior material
1/2 cup olive oil
1/2 cup water



Boil potatoes and chop into cubes. Sauté  chopped onions in olive oil (4-5 tablespoons olive oil) in a large pan, add and stir 1 tablespoon tomato paste. After stirring for 1 minute, add the potatoes. Saute the potatoes for 10 minutes and add the spices. Salt, pepper, red pepper flakes, chili powder... Close the oven.  Leave it to cool.

open the phyllo dough and stir a spoon of a mixture of water and oil onall over the phyllo. Fold the opposite edge.Then close the other two as well , and obtain a square handle . Divide this square  into 4 equal parts . Put the potatoes in the middle of the small square. Combine the two sides cross then fold the remaining two opposite sides.

Stir egg yolk on patty than cook it in oven 210C for 40-45 min...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder