Salı, Nisan 08, 2014

patatesli tepsi boregi (potatoes patty)


(look the bottom of the page for recipe in english)


yine bir ara verdim. Ama döndüm merak etmeyin. bugün aynı iç ile farklı patatesli börek çeşitleri yapacağım.
I gave a break again. But don't worry, I'm back. I am going to do different kinds of potato patty with the same filling.



Malzemeler

4-5 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kilo yufka

Dış için

1 yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ


Yapılış

Patatesleri güzelce haşlayın ve  küp küp doğrayın. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında (4-5 yemek kaşığı zeytinyağ) kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin. 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edin. Salça ve soğanlarla patatesi iyice harmanlayın. Patatesi 10 dakika kadar kavurun ve baharatları ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber...  Ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Bu sırada yufkaları ortadan ikiye bölün ve şekilde gördüğünüz gibi düz olan tarafına patates harcını koyun ve yuvarlayın. Yağlı kağıt konmuş tepsinizin etrafına en dış taraftan olacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde tüm tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın.







En son böreğin en üstüne yumurta-yağ-yoğurt karışımını dökün ve 200-210C'de fırının alt üstü çalışacak şekilde (=) 40 dakika kadar pişirin.

Bu son işlemi yapmak yerine yufkayı zeytinyağ su karışımı ile ıslatabilir ve en üste sadece yumurta sarısı sürebilirsiniz. Böylelikle böreğiniz kıyır kıyır olacaktır. İlk bahsettiğim şekilde ise yumuşak bir börek elde edersiniz.


Ingredients

4-5 potatoes
1 onion
1 tablespoon tomato paste
1 kilo of filo pastry

1 egg
2-3 tablespoons yoghourt
2-3 tablespoons olive oil


Boil potatoes and chop into cubes. Sauté  chopped onions in olive oil (4-5 tablespoons olive oil) in a large pan, add and stir 1 tablespoon tomato paste. After stirring for 1 minute, add the potatoes. Saute the potatoes for 10 minutes and add the spices. Salt, pepper, red pepper flakes, chili powder... Close the oven.  Leave it to cool.

Meanwhile, divide dough in half as you can see in the photo. Put the potatoes and roll. Place them from the outside to inside. Ddo the same process until tray is full.
pour the egg-fat-yogurt mixture on the top of the pastry and  bake at 200-210C to about 40 minutes.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder