Pazar, Ocak 19, 2014

Demir Kral (Julie Kagawa) (Iron King)



Merhaba bugün size çok hoşuma giden bir seriyi tanıtacağım. İlk kitabı sonunda Türkiye'de Pegasus yayınlarından çıktı.



Kitap Adı:  Demir Kral (The Iron King)

Yazar:   Julie Kagawa

Basım: 2014

Sayfa: 416



Konusu:


Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.


Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır. Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin… Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash. 


Bu kitabımızın arkasındaki anlatılan kısım...

Biraz daha detaylı bahsedecek olursak, periler diyarında yolculuğa çıkıyoruz. Tatlı mı tatlı Megan kendi halinde bir kız, bir erkek kardeşi var. Babası kaybolduktan sonra annesi tekrar evlenmiş taşrada yaşıyorlar. Bir gün Ethan'ın kaçırılması ile kızımız gerçek kimliğini öğrenmeye başlıyor ve kardeşini bulmak için periler diyarına gidiyor. 

Periler Kış Krallığı ve Yaz Krallığı olarak ikiye ayrılıyor. Her kış dönümü ve yaz dönümü biraraya gelmek gibi bir adetleri var. Tabi ki bu iki krallık birbirinden hiç hoşlanmıyor ve savaş çıkartmak için en ufacık kıvılcım yeter. Tabi ki böyle bir durumda farklı krallıklardan birbirini sevmek tamamen yasakkk...
Evet Megan Yaz Kralının kızı, yarı peri.. Ash ise Kış Kraliçesinin üçüncü oğlu... Merhaba imkansız aşk...

Ah bir de önemli bir kısım, periler insanların hayal güçleri ile perilere inançları ile varlıklarını sürdürüyor. Ancak teknolojinin gelişmesi ile hayallerimiz de tamamen elektronik, gizliden başlayan bir savaş var Demir Krallık... Hiç bir perinin bilmediği ve inanmadığı... Savaş yakın...

Serinin diğer kitapları

2. The Iron Daughter

3. The Iron Queen 
4. The Iron Knight

Kısa romanlar


2.5. Winter's Passage
3.5. Summer's Crossing
4.5. Iron's Prophecy


Tüm kitapları okuyan biri olarak çok keyif aldım. Seri burada da bitmiyor. Meghan-Ash ikilisinin de içinde bulunduğu Ethan serisi var bir de. (Meghan'ın kardeşi)


Iron Fey: Call of the Forgotten
1. The Lost Prince
2. The Iron Traitor 


Şimdi ben bu son iki kitabı okumaya başlayacağım. Eminim çok güzel ve heyecanlı olacak....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder