Perşembe, Ocak 16, 2014

ıspanaklı patatesli börek (patty with spinach and potatoes)

börek
(for english see the bottom of the page)

Bu böreğe bayılıyorum. her ne kadar patatesli ve ıspanaklı demişse de içinde pastırma da var.
I like this savory pastry. savory pastry filling potatoes, spinach also bacon :) lovely



Malzemeler
Yufka (2 veya daha fazla)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı su

İç Harç
2 patates
1/2 kilo ıspanak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 parça pastırma
tuz, karabiber, pulbiber



1 yufkayı ortadan ikiye kesip 2 parçayı üst üste koyun. tabi 2. parçayı ilkinin üstüne koymadan önce araya zeytinyağ-su karışımını gezdirin. Düz olan kısma hazırlamış olduğumuz iç harcı boydan boya koyup yufkayı yuvarlıyoruz. Sonuçta uzun bir böreğimiz oluyor. Bunu ortadan ikiye bölüp buzdolabında saklayın. Yufkalı börekleri derin dondurucuda tutup lazım olduğunda çözündürmeden fırına atınca tadı daha muhteşem oluyor. Böreğini buzdolabına koymadan önce bıçakla ince ince kesikler atın. Pişerken hem daha kıtır olmasını sağlar hem de kesmenizi kolaylaştırır. Fırından önce en üste yumurta sarısı sürmeyi unutmayın.
Unutmayın derken iç harçtan bahsetmemişim.

İç Harcın Yapılışı

Patatesleri haşlayın. İri veya küçük kuşbaşı olacak şekilde kesin. Bir tavada soğanı kavurun, salçanızı ilave edin. Salça piştikten sonra patatesleri de tavaya atın. Kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ilave edin. 
Başka bir yerde yıkanmış, kesilmiş ıspanakları haşlayın. Kaynar suda 30 sn kalması yeterli... Süzdükten ve suyunu uzaklaştırdıktan sonra bir tavada biraz kavurun ve patateslere ilave edin. En son olarak pastırmaları küçük küçük doğrayın. Sucukta kullanabilirsiniz. Patateslere ilave edin. Harcının tadını kontrol edip eksik kalan baharatları ilave edin. Paçanga böreğine benziyor ancak çok daha hafif.. 

Eğer isterseniz çift kat yufka yerine tek yarım yufkadan da yapabilirsiniz. Böylelikle daha fazla börek elde edersiniz. Börekleri buzdolabına koymadan önce dediğim gibi böreğin üstüne kesikler atmayı unutmayın. Mümkün olduğunca çok kesik atın. Yani her bir börek 1 ya da 2 lokmalık olsun :)
Afiyet olsun:)


Ingredients

Phyllo(filo pastry) (2 or more )
1/2 cup olive oil
1/2 cups of tea

Internal ingredients (filling)

2 potatoes
1/2 kg spinach
1/2 cup olive oil
1 onion
1 tablespoon tomato paste
5-6 pieces of bacon
salt, pepper, paprika

A phyllo (or thin dough) cut into 2 pieces. Apply olive oil- water mixture to half of phyllo, then put second half on it.  Put the filling material along the lenght part of the dough. Roll the dough. It is very long so if you want, you can cut it into 2 parts and store in the refrigerator.  before freezing, make tiny cut with a knife. This will help to make it easy to cut after cooking and pastry will be more crackling. 


Preparation of Filling

Boil the potatoes. Large or small squares to be cut. In a pan, sauté onions , add your tomato paste . Then add  potatoes to pan and saute them. Stir  salt, pepper, and paprika. 
Elsewhere , wash , cut and boil the spinach . Enough to remain in boiling water for 30 seconds ... After filtering the water out and then add them to potatoes mixture and roast or saute them for a bit . Finally, add small chopped bacon or you can use sausage. Don't miss taste and add more spices if necessary .
 As I said before putting the pie in the refrigerator and do not forget to tiny cuts on the top of the pie . Take as many cuts as possible . So every pieces just for one or two bites.
Bon appétit :)
patates börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder