Pazartesi, Ocak 06, 2014

zeytinyagli pirasa (leek in olive oil)

leek made with olive oilsebze

(for english, see bottom of the page)

Zeytinyağlılar, hem besleyici hem de bağırsakların çalışması için birebir yiyeceklerdir. Yaprak sarmasını saymazsak zeytinyağlı pırasa en sevdiğim diyebilirim. tariflere baktığımda genelde bol pırasa az pirinç oluyor. Ancak bizim ailede pirinçte boldur 1:1 oranda desem doğru olur... geçelim nasıl yapıldığına;

This is my second favorite "in olive oil" food. Normally less rice is used but I like a little much more... Let's make this healthy food


Malzemeler

5-6 adet pırasa
1 soğan
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı pirinç (kepekli pirinç kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
1.5-2 su bardağı su (pırasaların üstünü kaplasın yeter)

Yapılışı

Pırasaları iyice yıkıyoruz. Biraz kalın olacak şekilde dilimliyoruz. Diğer yandan havuçları yıkayıp dışını temizleyip ince dilimler halinde kesiyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz.  

sebze

Kızdırdığımız tavaya yağı ekleyip soğanları kavuruyoruz. İçine havuçları ve salçayı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. En son olarak pırasaları ekliyoruz. 1-2 dakika daha kavurup içine tuzu şekeri pirinci ve suyu ilave edip karıştırıyoruz. 

havuç sebze

Kapağını kapatıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz. Bir borcama koyup soğuduktan sonra limon eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Ingredients

5-6 leeks
1 onion
2 carrots
1 cup of olive oil
1 teaspoon sugar
1 cup of rice
1 teaspoon tomato paste
1.5-2 cups of water (enough to get overlay of the leek)

Wash the leeks thoroughly. Slicing the to be a little thick. On the other hand, carrots are cut into thin slices, wash and  clean the exterior parts. Chop onions.
Put onions to the pan, add oil and roast them. Add the carrots and paste and roast for 2-3 minutes, . Finally, add leeks. Brown for 1-2 minutes then add  salt, sugar, rice and water. Mix them.
After boiling, cook on low heat for 20-25 minutes.  Serve warm or cold,  your choise...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder