Cumartesi, Ocak 18, 2014

sebzeli tavuk (chicken with vegetable)

chicken vegetable




Malzemeler

1 tavuk göğsü
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
2 adet patates
10-15 adet  mantar
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, köri, pul biber
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı sıcak su

Biliyorsunuz mantarlar normalde yıkanmaz. Ama bizlerin içine sinmediği için mutlaka yıkamamız gerekir. Mantarı temizlemek için sebze fırçası veya diş fırçası ile fırçalamak yeterli denir. Bunun yerine kültür mantarının alt sapını elinizle kopartıp bir bıçak yardımıyla iç oyuk kısmının kenarından soğan soyar gibi mantarın dış zarını (kirli ve koyu renkli olan) soyabilirsiniz. Sonrada nemli biz bezle yüzeyini silebilirsiniz. Peki bunca zahmete neden giriyoruz? Neden mantar yıkanmaz? çünkü mantarı yıkarken mantar su çekiyor ve kendine has aromasını kaybediyor. Bu nedenle yıkanmaz denir. Mantar çok kirliyse suda bekletmeden hemen yıkayın sonrada iyice bir peçete yardımıyla kurulayın...

mushroom peppertavuk göğsü ğatates


Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı olacak şekilde kesilir. Patatesler doğranır ve kızartılır. 
1 adet soğan yemeklik doğrandıktan sonra ısınmış tavaya zeytinyağ ile beraber konulur, kavrulur. Tavuklar ilave edilir ve pişirilir, üzerine küçük küçük kesilmiş mantarlar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Salça eklenir.En son jülyen doğranmış biberler eklenir. Kızartmış olduğunuz patatesleri de tavaya ekleyin. Baharatlar konulur ve sıcak su eklenerek pişmesi beklenir. Afiyet olsun :)

sebzeli tavuk



Ingredients

1 chicken breast 
1 yellow pepper 
1 red pepper 
2 potatoes 
10-15 mushrooms 
1 onion 
1 teaspoon tomato paste 
salt, pepper, curry, paprika
2 tsp olive oil 
1/2 cup hot water...

Firstly cut so as to be cubed chicken breasts. Chopped and fried potatoes. 
Saute chopped onion  to the heated skillet with olive oil. Add chicken and cook (roast). After cooking, add trimmed mushroom. At  last, julienne cut peppers and tomato paste is added. Add fried potatoesto the pan. Put the spices and add  hot water. Cook for 10-15 min.  Bon appétit :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder