Perşembe, Ocak 02, 2014

mozaik pasta (mosaic cake)



mosaic, biscuit, dessert

 (for english, please see the bottom of the page)

Yeni bir yıl, yeni tarifler ile devam ediyoruz.bu yılın ilk tarifi tatlı konuşalım tatlı bir yıl geçirelim diye en sevdiğim tatlılardan olan mozaik pasta... Mozaik pastayı gördüğüm yerde süpermarket veya pastane farketmez hemen alıyorum. Ancak kalorisinden de haberdarım. Malum mozaik pastada tereyağ ya da margarin kullanılıyor. Buna bir de bisküvileri ekleyince bol kalorili bir ürün ortaya çıkıyor. Tek lokmada bırakamadığım için tehlikeli yiyecekler arasında benim listemde...
Bu nedenle evde mozaik pasta yapmayı tercih ediyorum. Her tarifimde olduğu gibi için de ne tereyağ var ne de margarin... 15 dakikada yapıyorum 30 dakika buzdolabında bekletiyorum İşte yemeye hazır tatlım :)
A new year, we are continuing with new recipes. This year's first recipe is one of my favorite dessert called mosaic cake. I get where I saw mosaic cake, in pastry or in  supermarket just does not matter. But I am aware of the calories. Butter or margarine used in known mosaic cake. This is in my dangerous foods list because I cannot settle with one bite ...
Therefore, I prefer to make mosaic cake at home. There are neither butter nor margarine. I make in 15 minutes, wait in the fridge for 30  minutes. Here, honey ready to eat :) By the wat this recipe is similar to chocolate salami.




Malzemeler:

2 paket bisküvi (eti petit beurre)
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı kakao

Tercihen 1 tatlı kaşığı nutella veya kakaolu fındık kreması veya bitter damla çikolata veya hiçbiri (fazla kaloriye gerek yok)
Tercihen dövülmüş fındık veya ceviz veya antep fıstığı

evet malzemeler bu kadar yağa gerek var mı hayır gerek yok... Arzu ettiğiniz tadı alabilecek misiniz elbette :) Hem de en hafif şekilde:)

İçinde şeker de yok, bisküvilerin tadı yetiyor inanın, misafire yaparken ben 1 tatlı kaşığı nutella da ekliyorum bazen :)

bisküvi

1 bardak sütle kakaoyu karıştırın ocakta ısıtın.(nutellayı burada ilave edebilirsiniz)
Bir kapta bisküvileri kırın ve sıcak süt karışımını içine ilave edip bisküvileri yumuşatın.



Kelepçeli kek kalıbına homojen yayın ve buzdolabına koyun...
30 dk veya 1 saat sonra buzdolabından çıkarın ve kelepçeyi çıkararak rahat bir kesim yapın. Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.. Afiyet olsun :)


Ingredients

2 package of  petit beurre biscuit
1 teaspoon cocoa
1 cup of milk

(1 teaspoon nutella or chocalate chips; 1 teaspoon hazelnut, walnut or pistachio obtional)

Mix milk and cocoa in a pan and heat them.
In another bowl, crack the biscuit into pieces. Add the heated cocoa-milk mixture to biscuits. Mix them well  with a spoon and put them into a pan. Refrigerate for 30-60 min. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder