Perşembe, Aralık 12, 2013

yogurtlu fajita (beef fajitas with yoghourt)

bugün fajita günü :) bu yemeği tavuklu da yapabilirsiniz.
today is the day of fajitas :) you can also make it with chicken




yağsız ve sinirsiz bir eti (bifteklik olabilir) ince ince kıyın. Kurban bayramında etleri ayarlarken bir kısmını fajitalık olacak şekilde ayarladım. Böylelikle lazım olduğunda dondurucudan çıkarıp çözdürüp kullanabiliyorum. Bunu sadece fajita için değil daha önceki patatesli biftek tarifinde kullandığım biftekler içinde yaptım. üstlerine ne için hazırladığınızı da yazarsanız bulmanızda kolay olacaktır. bifteklik, fajitalık, dönerlik vs.

Malzemeler: (2-3 kişilik)

300 gr et (fajitalık ince uzun kesilmiş)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 dilim bayatlamış kepek ekmeği
1.5 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber, limon kekiği

etlerimizi kestikten sonra bir tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı salçayı koyuyoruz. Salçayı öldürdükten sonra etlerimizi koyuyoruz. Ocağın ateşinin açık olmasına dikkate edin, ara sıra karıştırarak etleri pişirin. Kısa bir süre sonra suyunu salacaktır. Etleri kavurduktan sonra baharatları (tuz, karabiber, pul biber, kekik) ilave edin. (Salçanız ev yapımı olup çok tuzlu ise tuz ilave etmeyin). Üzerine yarım çay bardağı sıcak su koyun. Etin az da olsa sulu olması daha güzel olacaktır. Suyunu çekerse çok az daha ilave edebilirsiniz.





Bu sırada kepek ekmeklerimizi (yoksa beyaz ekmek veya lavaşta kullanabilirsiniz) küp küp doğruyoruz. Mikrodalga fırın varsa en yüksek ayarda 3-4 dakika yoksa fırında kıtır kıtır olana kadar tutuyoruz. Normalde küp küp yaptığımız ekmekleri tereyağ veya sıvı yağla tavada kavurabilirsiniz. Ama kaloriyi arttırmaya lüzum yok. Böyle de gayet güzel olacaktır. 




Artık sıra geldi servis yapmaya...

En alta ekmekleri koyuyoruz üstüne hafif kıvamlı olacak şekilde karıştırdığımız yoğurdu (pütürsüz olsun diye) veya sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz. En üste fajitalarımızı yerleştiriyoruz.

Afiyet olsunnn :)


Ingredients: (2-3 persons)

300 g of beef steak (cut for fajitas)
1 teaspoon olive oil
1 teaspoon tomato paste
2 slices stale wholemeal bread
1.5 cups of yogurt
Salt, black pepper, red pepper, lemon thyme

After cutting the steak, put 1 teaspoon olive oil and 1 teaspoon of tomato paste in a pan.
Cook the paste for 1 minutes then add fajitas.
Cook them, stirring occasionally.
Meat water will be released after a short time.
After roasting fajitas, add seasoning (salt, black pepper, red pepper flakes, thyme). (If tomato paste is too salty,  you do not need to add salt).
Pour half a cup of hot water.

Meanwhile, chop wholemeal bread (or you can use white bread or lavash/pita), into small cubes.
You can use microwave oven (2-3 min) or  baked them in the oven until they are crunchy.
Normally you can fry the bread with oil or butter in the pan. But there is no need to increase the calories. Such would also be fine.

Now it's time to serve

Put crunchy bread the bottom of the plate.
Mix yogurt and if you want add grated garlic.
Pour yogurt into the bread.
And put fajitas as a top layer

Bon appetit :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder