Çarşamba, Aralık 18, 2013

biskuvili piramit pasta

tatlı desert biscuit
(for english look down to page)

bisküvili tatlıları çok seviyorum.. muzlu bisküvili şekli de tadı da güzel olan bir tatlı :)
I really like dessert made with biscuits. especially this dessert with banana, wowww :)




Malzemeler

2 paket bisküvi (1 tanesi kakaolu olabilir)
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 adet muz


 önce yere streç film seriyoruz üzerine 3x6 olacak şekilde bisküvileri diziyoruz. Bu sırada un, şeker, kakao ve yumurtayı karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Bisküvilerin üzerine kaşık yardımıyla ince bir tabaka olacak şekilde kremamızı koyuyoruz. 2.kat olarak yine bisküvileri seriyoruz. 2. katta kakaolu bisküvi de kullanabilirsiniz görsel olarak muhteşem oluyor. Ne yazık ki evde kalmadığı için ben kullanamadım. Yine kremamızı sürüyoruz.

İki adet muzumuzu soyup bisküvilerin ortasına koyuyoruz ve kenarlarına bisküvileri yerleştiriyoruz. Son olarak kremamızı  muzları da olmak üzere tüm yüzeye yayıyoruz.


streç filmin kenarlarından tutarak iki ucu birleştiriyoruz. Buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.


daha sonra kalan katılaşmış kremaya biraz süt ekleyip ocakta uygun kıvama getiriyoruz ve bisküvilerin en dışına sürüyoruz. Süslemek için de  en üste hindistan cevizi ve fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun :)

bisküvi tatlı muz

Ingredients
2 package of biscuit
4 cup of milk
3 tablespoon flour
2 tablespoon sugar
2 tablespoon cocoa
1 egg
1 package of vanilin
2 bananas


Direction
Mix flour, sugar, cocoa, egg, vanilin and add milk slowly. Cook in the stove until creamy consistency. 
Put some  strech film on the table, and lay the biscuit (3x6) as  in the picture above. Take the cream on top of biscuits (make a thin layer). Then put biscuits again and take cream on it. Place the bananas middle of the biscuits and  put biscuits to the side of bananas. Take the cream on all of them and put together two side of biscuits as a pyramid. Refrigerate it for 1-2 hours. Then add some milk to remaining cream and cook 2-3 min. Spread it on over to dessert. Refrigerate for 1 hour again. 

Bon appetit!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder