Cuma, Ocak 17, 2014

Havuçlu tatli ( carrot dessert)




Bugünlerde hep tatlılardan gidiyorum. Çayın yanına bir tatlı iyi gidiyor ama kabul edin ;) Anneciğimin ellerinden havuç tatlısı...
Carrot dessert, easy to make...




Malzemeler:
4-5 adet havuç
2-3 yemek kaşığı esmer şeker veya pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Ceviz tarçın hindistan cevizi


Havuçları rendeledikten sonra bir tavaya alıyoruz. İçine 1 çay bardağı suyu koyup havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine nişasta ilave edilir, en sonda şekeri ilave edip havuçlar pişirilir. Havuçlar piştikten sonra dövülmüş ceviz istediğiniz miktarda ilave edin ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Homojen şekilde karıştırdıktan sonra bir borcama serin. Üstünü düzleyin. En üste süsleme için hindistan cevizi koyun.
Bunu hızlı ve pratik olsun diye yapıyoruz. Misafire ise küçük küçük toplar yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis yapabilirsiniz. 

Ingredients

4-5 carrots 
2-3 tablespoons brown sugar or powdered sugar 
1 tablespoon of starch 
1 cup water 
Walnut, cinnamon, coconut powder


Grate the carrots in a pan. Add 1 cup of water, cook until softened. Starch and sugar are added. After the carrots are cooked, add your desired amount of crushed walnuts and add 1 teaspoon of cinnamon. After stirring homogeneously, cool in a pyrex. Put coconut powder on top for decoration. 
You' can do it as fast and practical. For special events, roll make small balls and dredge them into coconut powder. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder