Pazartesi, Ocak 25, 2016

balkabaklı browni (pumpkin swirl brownies)

pumpkin swirl brownie

Balkabağı zamanı geldi. Farkettim ki blog da kabak tatlısı tarifini henüz vermemişim. İşin tuhafı kabak tatlısı favori tatlımdır deli gibi mevsimi geldi mi kabak alır kabak tatlısı yaparım ve neredeyse hepsini ben yerim Önümden tatlı tabağını çektikleri çok olmuştur  Napalım herkesin bir zaafı var  Hem bal kabağı az şekerle yaparsan gayette hafif, lifli (bağırsak problemlerine de birebir, rahatlatır her türlü ) yani  sağlıklı bir meyve... Evet balkabağı sebze değil meyve  Benim de kafamda soru işareti oldu hemen google ladım  Sizlere yanlış bilgi vermek istemem... 
 Gittik pazarlara, özenle koyu renkli güzel bir kabak seçtik. Kenarları kestik dilimledik artık kabak tatlısı yapmaya hazırız di mi??? Ama hep aynı tatlı olmaz farklı arayışlara girmek lazım. İlk denemem (tabi kii yarısı kabak tatlısı oldu, diğer yarısı denemelerde kullanıldı) balkabağı çorbası... Ne yazık ki bunun tarifini veremiyorum çünkü çorba denendi beğenilmedi ve üzülerek söylüyorum ki çöpe gitti. Yok arkadaş bizim damak tadına uygun değil belki bir gün farklı bir tarifle denerim ancak bunun için uzuuuuun yıllar var bence...
Gel gelelim benim süper bomba tarifime... Balkabaklı browni... Allahımmmmm o nasıl bir lezzet öyle ... O kadar enerjiyle önünüzde hiçbir iş duramaz  Şiddetle tavsiye ediyorum.. Yiyen kendini kaybedecek 

It's time for pumpkin. I realize that  there is no pumpkin dessert recipe in my blog.. Oddly enough, pumpkin dessert is my favorite sweet. I buy pumpkin like crazy when season came, make pumpkin dessert and I eat almost all of them. Dessert plate is taken away  in front of me  for not to eat much  Everyone has a weakness, mine is this sweet. If you make it with less sugar, it is very light, fibrous (which is good intestinal problems  ) , healthy fruit. Yes, pumpkin is not vegetables, fruit.  I've just google it,  I don't wanna give you false information;)
We went to the market, and have carefully selected a beautiful color pumpkin . Cut the edges of the strips and now ready to make pumpkin dessert, right? But I wanna make different recipe. I love love pumpkin dessert but sometime you need to do various taste, recipe. So, I start to search pumpkin recipes.

My super bomb recipe is pumpkin swirl brownies ... Oh my god, that's wonderful taste.This pumpkin swirl brownies recipe is moist, delicious and energy bomb totally . I would strongly recommend. When you eat it, you lose yourself.




Malzemeler
125 gr küp küp kesilmiş tereyağ
280 gr bitter çikolata (küçük parçalara ayrılmış)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı un
1 tutam tuz

2 su bardağı balkabağı püresi
1/2 su bardağı süzme yoğurt(veya krema)
3/4 su bardağı pudra şekeri



Öncelikle balkabağı püresini yapalım
2-3 dilim balkabağını dilimleyin ve ocakta veya mikrodalgada haşlayın (Mikrodalgada en yüksek ayarda 10-12 dakika yeterli)
Blender ile püre haline getirin
İşte hepsi bu, püre hazır isterseniz bir bütün kabak için bu işlemi yapın kağıt bardaklara koyun kullanmayacağınız kısmı derin dondurucuda dondurun. Ne zaman balkabaklı browni yapacaksanız çıkartın çözündürün ve kullanın :)

Çikolata ve tereyağı benmari usulu eritin.
(Dar bir tencereye su koyun, cam kaba tereyağ ve bitter çikolataları koyun. Kabı tencerenin üzerine  oturtun ancak kap suya değmeyecek. Buharla eriteceksiniz)
Çikolata erirken bu sırada 1 su bardağı toz şeker ve 3 yumurtayı 5 dakika çırpın.
Kakao,un ve tuzu eleyerek bir kapta karıştırın.
Yumurtalı karışıma ermiş çikolatayı ve un karışımını ilave edin.
Browni karışımını yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün.
Başka bir kapta bal kabağı püresini süzme yoğurdu ve pudra şekerini mikser ile çırpın.
Kaşık yardımı ile browni karışımının üzerine parça parça balkabağı karışımını dökün
Kaşık veya bıçakla dairesel hareketlerle browni karışımı ile hafif karıştırarak kahve turuncu renk karmaşası elde edin.
180C fırında (= ayarda 2. gözde) 35-45 dakika pişirin.
Çıkarttığınızda browni karışımı sallanacaktır. Yani normal kek gibi olmayacak cıvık bir hali olacak
Tamamen soğuyana kadar bekleyin
Dilimleyip servis edin... Sonrada çikolatalı balkabaklı rüyalara dalın :)

balkabaklı browni



Ingredients
125 g butter (cut into cubes)
280 g dark chocolate (divided into small pieces)
1 cup sugar
3 eggs
2 tablespoons cocoa 

1/2 cup of flour
1 pinch salt
2 cups pumpkin puree (recipe described below)
1/2 cup condensed yoghurt (or cream)
3/4 cup caster sugar




First, let's make the pumpkin puree
Slice 1 kg pumpkin and boil on stove or in the microwave (microwave for 10-12 minutes at the highest setting)
Then puree with the blender
That's all, puree ready. 
Put unused pumpkin puree to paper cups and freeze in the freezer. Then dissolve it when you wanna make pumpkin swirl brownies :)

Melt chocolate and butter in a heatproof bowl set over a pan of simmering water(double boiler), stirring occasionally until smooth.
Whisk together flour, baking powder, and salt; set aside. 
Put sugar and eggs, in the bowl and mix them with an electric mixer for 5 minutes.
Beat in flour mixture. Add chocolate batter and stir
Line bottom of baking pan/Pyrex with parchment paper Transfer batter into a pan.

Stir pumpkin puree, caster sugar and cream with an electric mixer
Pour pumpkin batter piece by piece with a spoon over brownie batter
With a small spatula/spoon or a table knife, gently swirl the two batters to create a marbled effect.
Bake for 35-45 minutes in 180 C.
Wait until it cools down completely.
Slice brownie and serve. Then dive into the pumpkin chocolate dream

2 yorum: