Salı, Nisan 08, 2014

kepekli pirinç salatası (brown rice salad)




kepekli pirinç beyaz pirinçten daha sağlıklıdır. Canınız pilav çektiğinde kepekli pirinç tüketmek daha iyi olacaktır hem daha çabuk doymanıza neden olacaktır hem de vitamince daha zengindir.
Brown rice is healthier than white rice. If you want to eat rice, it would be better brown rice that will lead to quicker satiation and is richer by both vitamins.



Malzemeler

1 su bardağı kepekli pirinç
2 su bardağı su
1-2 parça brokoli
1-2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı tane mısır
Semiz otu
Sosu için
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber, nane


Pirinci suda haşlayın. Artan su varsa süzün. Soğumaya bırakın. Biberi brokoliyi ve semiz otunu küçük küçük doğrayın pirinçlere ilave edin. Mısırı da ekledikten sonra iyice karıştırın.

Diğer yanda sos için 1 limonun suyunu nar ekşisini zeytinyağını ve baharatları karıştırın. Pirinç salatasına ekleyin...

Ben evde bulunan malzemelerle yaptım. Dereotu müthiş yakışır varsa ilave edin. Hafif ekşi çok güzel bir salata elde edeceksiniz. Afiyet olsun :)


Ingredients
1 cup whole rice (brown rice)
2 cups water
1-2 piece of broccoli
1-2 pieces roasted red peppers
2 tablespoons sweet corn
Purslane

For the sauce:
Juice of 1 lemon
2 tablespoons pomegranate molasses
2-3 tablespoons olive oil
Salt, pepper, mint


Boil the rice in water.  Filter residual water . Leave to cool. Chop broccoli, pepper and purslane and add to rice. After adding the corn, mix well.

On the other side mix the sauce materials.  Add the rice salad ...

Also dill is very good taste for this salad. You will get a very nice slightly sour salad. Bon appétit :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder