Perşembe, Şubat 05, 2015

peynirli/zeytinli poğaça (savory pastry)

savory pastry
(for english look the bottom of the page)
poğaça yapmayı da yemeği de çok severim. içine ister peynir, ister zeytin, patates, ıspanak ne isterseniz onu koyun, harika olur. Hamur çok basit, hadi hemen yapalım...

I really love making pogaca or savory pastry also love eating them. You can fill them whatever you want such as cheese, olive paste, potatoes filling or spanich etc... You can give every shape you want. It is very easy dough recipe also. Let's make it :)




İçindekiler

600 g un (3 tepeleme su bardağı)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağ
1 paket instant maya yada 40 g maya ya da 1-2 yemek kaşığı yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı
Üzeri için 1 yumurta sarısı

İç harç
peynir/zeytin ezmesi

Ilık suyun içine mayayı ilave et ve kabarmasını bekle
Unun ortasına tüm malzemeleri ilave edin, mayayı da ekleyin
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
30 dakika üstünü kapatıp bekletin (bekletmeden de yapabilirsiniz)
Hamurdan parçalar kopartıp içine peynir veya zeytin harcından ilave edin ve yuvarlayın
Ya da fotoğraftaki gibi yapmak için bir parça hamuru merdane yardımıyla elinizin içi büyüklüğünde veya 20 cm genişliğinde açın
Bıçakla bir tarafına paralel olacak şekilde çizin
Diğer kısmına iç harcı ilave edip yuvarlayın
İki ucu birleştirin

Fırına koymadan önce poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürün
180C'de turbo ayarda 40-50 dakika pişirin...

savory pastry

savory pastry

Ingredients

600 g flour (app. 3  cups)
1 cup yoghourt
1 cup olive oil
1 packet instant yeast or 40 g yeast or 1-2 tablespoons wet yeast
1 cup warm water
1 teaspoon salt
1 tablespoon sugar
1 egg white
1 egg yolk for the topping

Filling
Add yeast to warm water and waşt for dissolve
Add all ingresients to the the middle of the flour
Make a dough (consistency of the earlobe)
Wait for rise app. 30 minutes (you can also do without waiting)
Take a pieces of dough ,  flatten it into an oval with your hand. Fill with cheese and roll them like a ball.
Or flatten it an oval with a dough roller (nearly 20 cm diameter) to give shape as in the photo.
Make parallel cuts to half of the flatten dough
Put filling the other side of the dough
Roll the dough and combine two side of them make a ring
Brush the egg yolk on top of the pastry
Bake 40-50 minutes at 180C turbo setting ...
Bon appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder