Kıymalı poğaça tarifi geldi. Kıyır kıyır lezzetli bir tat :) Kıyır olması için hamura sirke ilave ediyoruz. Bunun dışında içinde yeşil mercimek konan poğaçalardan da yapasım var. Fırsat bulduğum da onu da yapıp bloga ekleyeceğim. Yapmayı planladığım çok tarif var. ayrıca sürekli olarak ne yapabilirim diye araştırma da yapıyorum. Dergiler alıyorum, ingilizce dergilere, bloglara bakıyorum. Bu sıra da daha önceden yaptığım tarifleri unutuyorum. Anlayacağınız blogum benim tarif defterim oldu resmen... Bir de şu bloga emoji eklemeyi araştırmam lazım. Çok lazım çokkk bilen varsa anlatın :)
It's time to make scone with ground beef filling. It is crispy delicious taste. To make crispy dough, we add vinegar to scone dough. Also, I'll do scone with green lentil filling. When I get a chance to do it, I'll add recipe to my blog . I have many recipe in my mind, plan to do. I also do lots of research for recipes. I buy get magazines, surf other blogger pages. Meanwhile, I keep forgetting previous recipes. This blog was officially my recipe book as you can see. :) I also wanna add emoji to my blog. (urgently needed). Tell me if anyone knows :)
Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
2,5 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Yarım yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
İç dolgu için
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Zeytinyağ
Süsleme için
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın.
Kıvamlı bir hamur elde edin gerekirse un ilave edin
Hamuru en az 30 dakika dinlendirin (üstünü kapatmayı unutmayın)
İçini hazırlamaya başlayalım. Soğanı yemeklik doğrayın
Zeytinyağında soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Salçayı ilave edin.
Kıymayı kavurun ve karışıma ilave edin.
Baharatları ekleyin
Soğumaya bırakın
Hamurdan bir parça alıp yuvarlayın
Ortasını açıp kıymalı iç harcı ilave edin D şeklinde olacak şekilde hamurun kenarlarını kapatın.
En sonunda poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürün. Çörekotu ile süsleyip 200C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Ingredients
1 cup olive oil
1/2 cup melted butter
2.5 cups flour
1 packet of baking powder dough
1 cup yoghurt
Half a tablespoon of vinegar
1 pinch salt
For inner filling
250 g ground beef
1 onion
1 tablespoon tomato paste
Salt, pepper
olive
For decoration1 cup olive oil
1/2 cup melted butter
2.5 cups flour
1 packet of baking powder dough
1 cup yoghurt
Half a tablespoon of vinegar
1 pinch salt
For inner filling
250 g ground beef
1 onion
1 tablespoon tomato paste
Salt, pepper
olive
Egg yolk
Black cumin
Mix the ingredients for the dough.
To obtain consistent dough, if not add some flour more
Rest the dough for at least 30 minutes (do not forget to cover the dough with a towel or strech film)
Let's start preparing filling
Chop the onion
Saute onions in olive oil until browning
Add tomato paste and stir.
Saute ground beef in another pan and then add it to sauted onion mixture.
Add spices. Saute for 5 minutes more
Leave to cool
Take a piece of dough (walnut size or bigger) and roll it
Flatten it with your hand and put ground beef filling middle of the dough.
Close the flatten dough as D shaped.
Brush egg yolk to the top of the scone.
Decorate it with black cumin.
Cook until brown in 200C.
Bon Appetit
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder