Pazartesi, Şubat 01, 2016

kıymalı siron (phyllo pastry with ground beef)

Hadi hızlı bir yemek tarifi verelim size. Maksimum yarım saatte yapabileceğiniz doyurucu bir ana öğün. (Siron nereden bulacağım demeyin siz kendinizde yapabilirsiniz en altta yazdım nasıl yapacağınızı)
Let's give you a quick recipe. You can do this satisfying main dish in half an hour. (Don't worry you can make your own siron with filo pastry. I'll write it in the bottom of the page)




Sironun nereden geldiğini biliyor musunuz? Karadeniz özellikle de Gümüşhane yemeği olarak biliniyormuş. (ben de bilmiyordum internette biraz araştırma yapayım dedim.) Hatta bir yerde şöyle bir yapılış gördüm. Kaynayan suya çökelek ilave edip yufkanın üzerine dökülüyor. Daha sonra da tereyağ fındık veya ceviz rendesi dökülüyormuş. Özellikle ramazanda yok satıyormuş. Ben kendi versiyonum olan siron  tarifini vereceğim tabi kiii... Ah unutmadan sarımsak koymadım yporda ama siz sarımsaklı yoğurtla yapın.

Malzemeler
1 paket siron (marketlerde satılıyor)
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1/2 su bardağı zeytinyağ
Süzme yoğurt
1 su bardağı et suyu (veya yoğurt suyu)

Kıymayı kavurun
Ayrı bir yerde yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
Kıymayı salçalı soğana ilave edin.
Baharatları ilave edin.

Sironu bir borcama dizin
Sıcak et suyu ile sironları ıslatabilirsiniz veya hiç uğraşmayıp daha hafif olsun diye yoğurt suyu ile yufka parçalarını ıslatabilirsiniz. 
Üzerine kıymalı karışımı dökün ve işte yemek hazır :)
Afiyet olsun :)

(Siron bulamıyorsanız 1 adet yufkayı yuvarlayın. 1 cm uzunluğunda parçalar kesin ve fırında tamamen kurulana kadar kızartın. Hem uzun süre dayanır böylelikle hem de istediğiniz zaman kıymalı siron yapabilirsiniz)




Ingredients
1 package of siron (sold in stores or you can make it with phyllo pastry)
250 g ground beef
1 onion
1 tablespoon tomato paste
1 tablespoon chili paste
Salt and black pepper, red pepper
1/2 cup olive oil
Condensed yoghurt
1 cup beef broth (or yoghurt serum)

(For making siron, roll 1 piece of phyllo pastry cut into 1 cm pieces.Cook in the oven until crispy. And they have a long shelf life)

Saute ground beef
Saute chopped onion in olive oil until browning in another pan.
Stir tomato and chilli paste and continue cooking.
Add sauted ground beef to the pan
Add the spices.
Cook 2-3 minutes again

Put siron into pyrex
Soak siron with warm beef broth.
Pour condensed yoghurt to the siron (cover siron completely) (you can flavor yoghurt with grated garlic)
Pour ground beef mixture to siron and ready to eat :)
Bon Appetit :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder