Karabuğdayın çok faydalı olduğunu biliyordum ve geçenlerde almaya karar verdim. Diyet yapıyorsanız veya sağlıklı beslenmekle ilgiliyseniz ama pilavdan da vazgeçemem diyorsanız bu tam sizlik... Hem doyurucu hem de gözünüze hitap ediyor hem tadı da güzel Öncelikli olarak faydalarından bahsedelim biraz. Karabuğday aslında buğdaygillerden sayılmıyor biliyor musunuz? kuzukulağı, madımak ve Erzincan bölgesinde olan ışgın adlı otgillerden sayılıyor
I knew buckwheat is very useful and recently I've decided to buy. If you are interested in eating healthy or making diet but you wanne eat pilaf, this food will be satisfying both your aesthetic taste and your stomach. Do you know Buckwheat does not actually count the wheat? It is in the same family such as sorrel, knotweed .
Karabuğday ve faydaları (sagliklimutfak.net 'ten alıntıdır)
Karabuğday (Greçka) ile tanışmakta sayısız fayda var. Karabuğday, isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Buğdaygiller familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Kuzukulağıgiller familyasına dahildir.
Karabuğday (Greçka) ile tanışmakta sayısız fayda var. Karabuğday, isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Buğdaygiller familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Kuzukulağıgiller familyasına dahildir.
* Karabuğday’da Gluten maddesi bulunmaz
* Karabuğday, kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunur. Rafine beyaz undan yapılmış ekmekle karabuğday tanelerinin kan şekeri üzerine etkileri test edilerek karşılaştırılmış, karabuğdayın kandaki şekeri ve İnsülin cevabını önemli oranda azalttığı görülmüştür.
* Karabuğdayın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır.
* Karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır.
*Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolesterolün azaltılmasında etkilidir.
*Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu bir bitkidir. Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır.
*Karabuğday karaciğerin çalışmasını kolaylaştıran Choline içerir.
*Yüksek tansiyon ve kansızlığa karşı korur.
*Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabuğdayda bol miktarda bulunur.
*Demir diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu mineraller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
Japon araştırmacılar karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini ve önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığını sağladığını bildirmişlerdir.
Malzemeler
1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı su
2 adet közlenmiş kırmızı biber (veya çiğ)
3-4 dal taze yeşil soğan
Maydanoz
Dereotu
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Sos:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2limon suyu
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 diş sarımsak isteğe göre
Karabuğdayı suda 10-15 dakika haşlayın, süzün.
Soğumaya bırakın
Yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın
Kırmızı biberi küp küp doğrayın
Soğuyan karabuğdaya yeşillikleri cevizi ve kırmızı biberi ilave edin.
Sos malzemelerini karıştırın. Sarımsağı ince ince doğrayıp ezin. Sosa ilave edin.
Sosu salatanın üzerine döküp karıştırın
Afiyet olsun.
Artan karabuğdayı dondurucuya atıp başka bir sefer çözündürüp kullanabilirsiniz.
Ingredients
1 cup buckwheat
1.5 cups water
2 grilled red peppers (or damp)
3-4 sprigs of fresh green onions
Parsley
Dill
2 tablespoons sweet corn
1 cup ground walnuts
Sauce:
2 tablespoons olive oil
1/2 lemon juice
2 teaspoons pomegranate syrup
1 teaspoon of apple cider vinegar
Salt
1 clove garlic, optional
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2limon suyu
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 diş sarımsak isteğe göre
Karabuğdayı suda 10-15 dakika haşlayın, süzün.
Soğumaya bırakın
Yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın
Kırmızı biberi küp küp doğrayın
Soğuyan karabuğdaya yeşillikleri cevizi ve kırmızı biberi ilave edin.
Sos malzemelerini karıştırın. Sarımsağı ince ince doğrayıp ezin. Sosa ilave edin.
Sosu salatanın üzerine döküp karıştırın
Afiyet olsun.
Artan karabuğdayı dondurucuya atıp başka bir sefer çözündürüp kullanabilirsiniz.
Ingredients
1 cup buckwheat
1.5 cups water
2 grilled red peppers (or damp)
3-4 sprigs of fresh green onions
Parsley
Dill
2 tablespoons sweet corn
1 cup ground walnuts
Sauce:
2 tablespoons olive oil
1/2 lemon juice
2 teaspoons pomegranate syrup
1 teaspoon of apple cider vinegar
Salt
1 clove garlic, optional
Boil buckwheat in water for 10-15 minutes then drain it.
Leave it to cool
Chop green onions, parsley and dill finely
Cut the red pepper into cubes
Stir greens, walnuts and red pepper in cooled buckwheat
Mix the sauce ingredients. Finely chop the garlic and mash it. Stir sauce.
Mix the sauce poured over salad
Bon Appetit.
remaining buckwheat can be frozen in deepfreezer then you can dissolve it whenever you want
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder