Salı, Mart 22, 2016

mısır çorbası (corn soup)

corn soup


corn soup

Havalar hala soğukken şöyle sıcacık bir çorbaya kim hayır der ki?  yeni aldığım "refikadan" emaye tabaklarında servis edince de şahane gözüktü bence 
Who says no to a warm soup as the weather is still cold ? I served it in enamel plates recently purchased from "refikadan". I thşnk it seems scrumptious think 




Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mısır 
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

Üzeri için
2 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Zeytinyağında unu kavurun
Un pembeleşince süt ve suyu ilave edin
Karıştırmaya devam edin
Kıvamlanmaya başlayınca tuzu ve haşlanmış mısırları ilave edin
5-10 dakika daha pişirin

Üzeri için arpacık soğanları ince ince doğrayın
Tereyağı ocakta eritin ve soğanları yanmaya yakın esmer olana kadar kavurun 
Kırmızı toz biberi ilave edin
Karışımı çorbaya ilave edin
Afiyet olsunnnn


Ingredients
1 cups boiled corn
2 tablespoons flour
2 cups of water
2 cups milk
3 tablespoons olive oil
Salt

For the topping
2 pearl onions
1 teaspoon butter
1 teaspoon ground red pepper

Saute flour in olive oil
Add milk and water to browned flour
Keep stirring
Add salt and corn when take consistency
Cook for 5-10 minutes

Finely chop the pearl onion for topping
Melt the butter and brown chopped pearl onion until close to burning
Stir in red pepper
Stir this mixture to soup
Bon appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder