(for english look the bottom of the page)
havalar ısınıyor... Ağır yemekleri tüketmek istemiyor insan... Napıyoruz zeytinyağlılara yöneliyoruz. O yüzden barbunya pilaki ile sezonu açıyoruz :)
Te weather is warming up. People do not want to eat heavy meals. What we do, we are eating light food like "in olive oil" food. That's why we are opening the season with red kidney beans in olive oil :)
Malzemeler
500 gr barbunya (2-2,5 su bardağı)
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1-2 adet havuç
8-10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1,5-2 tatlı kaşığı tuz
Üstünü süslemek için dereotu, maydanoz
- Barbunyayı bol suda haşlayın (yumuşamaya başlayıncaya kadar)
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Havuçları halka halka doğrayın. Sarımsakları ayıklayın
- Zeytinyağında soğanı sarımsağı ve havucu kavurun. (5 dakika kadar)
- Salçayı ilave edin.
- Süzdüğünüz haşlanmış barbunyaları ilave edin
- Tuz ve şekeri ekleyin
- Barbunya pişinceye kadar sıcak su ekleyin (toplamda 1-1,5 su bardağı yeterli oluyor, azar azar koyun ki çok sulu bir zeytinyağlı olmasın)
- Soğuyunca (kimisi ılık sever) üzerine doğradığınız maydanoz / dereotunu ilave edip servis edin Afiyet olsun :)
(Şansıma evde hiç maydanoz veya dereotu kalmamış bende balkonumda severek baktığım fesleğenle süsleme yaptım :) )
Ingredients
500 g red kidney beans ( 2-2.5 cups)
1/2 cup olive oil
2 tablespoons tomato paste
1 onion
1-2 carrots
8-10 cloves of garlic
1 teaspoon sugar
1.5-2 tsp salt
Superior to decorate dill or parsley
- Boil beans in water ( until it begins to soften )
- Chop the onion .
- Chop the carrots into rings . Peel garlic
- Saute onion, garlic and carrot in olive oil. ( 5 minutes)
- Stir in tomato paste .
- Add boiled beans
- Add salt and sugar
- Add hot water in dribs and drabs until beans cooked. (a total of 1-1.5 cups of water is enough )
When cool ( some like warm ), add the chopped parsley / dill on red kidney beans with olive oil...Bon Appétit :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder