Pazartesi, Haziran 09, 2014

Kaygana (crepes)

                                                   (for english, see the bottom of the page)

Karadeniz mutfağında yaygın olarak yapılan kaygana tarifini vereceğim. Çeşitli sebzelerle birlikte yapılabildiği gibi sade de yapılabiliyor. Bugün ben sade kaygana yapacağım...
I give you "kaygana" recipe that is very common in Blacksea cousine. It can be made as plain or can be done with a variety of vegetables. Today I will make a simple one...



Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 fiske tuz


Krep yapılır gibi önce yumurtaları çırpın sonra kalan malzemeleri ilave edin. Isıttığınız tavaya incecik dökün. Pişince ters çevirin. Kahvaltılarda çok keyifli hem de çok doyurucu (özellikle benim gibi tam buğday unu ile yaparsanız) bir lezzet.... Peynirle, kuşburnu marmelatı ile süper gidiyor...





Ingredients
3 eggs 
1 cup flour 
1 cup milk 
1 pinch of salt 



Beat the eggs Add the remaining ingredients. Heat the pan, pour mixture in it very thin and cook. It is very enjoyable and  very hearty breakfast .(especially  made ​​with whole wheat flour).
Try with cheese or  rosehip marmelade. yummy :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder