Pazartesi, Ağustos 24, 2015

fasulye kavurması (sauteed green beans recipe)





Yapılışı çok kolay, hafif ve lezzetli bir tat ile karşınızdayım. Fasülye kavurması yaz geldiğinde yapılmazsa olmazsa olmazlarımdan... Fasülyeyi dondurucuya atıp kışında keyifle yapabilirsiniz.
I am with you with a light, delicious and easy-to-make recipe. when the summer come, I must do this dish. If you want, you can freeze fresh beans and make this dish in winter.


Malzemeler

1 kilo taze fasülye
 1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 litre kaynamış su
Tuz, karabiber, pulbiber

Öncelikle fasülyenin saplarını ayıklayın ve fasülyelerin büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya bölün
Diğer yanda fasülyelerin sığacağa bir tencereye kaynamış suyu koyun
Kaynayan suya fasülyeleri ilave edip haşlayın
Suyu süzün
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun
Haşlanmış fasülyeleri ilave edip kavurmaya devam edin
Fasülye tamamen kavrulduğunda tuz karabiber ve az da olsa acı istiyorsanız pulbiber ilave edin
Bir başka tavada karıştırdığınız yumurtayı pişirin. Büyük parçalar olcak şekilde parçalayın ve fasülye kavurmanıza ilave edin.
Afiyet olsun :)



Ingredients

1 kg of fresh beans
1 tablespoon olive oil
1 onion
1 or 2 egg
2 liters of boiled water
Salt, black pepper, red pepper flakes


First,  trimmed bean ends and cut into 2 or 3 pieces depending on the size of the beans
Put green beans to the boiling water in a pan
After they are soften, drain the water
Saute chopped onion in oil
Stir in boiled beans , continue roasting
When fully roast beans, add salt, pepper and red pepper flakes for hot taste
In another pan, cook the stirred eggs. Break them apart large pieces and add to roasted green beans. And mix them well
Enjoy your meal :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder