Pazartesi, Ağustos 31, 2015

sodalı poğaça (yeast rolls with cheese and olive paste filling)


Hadi sodalı poğaça yapalım... İçine benim gibi peynir veya zeytin ezmesi de kullanabilirsiniz veya sade de yapabilirsiniz tercih size kalmış.... Bu sefer yaramazlık yapıp tam buğday unu kullanmadım ;) siz kullanabilirsiniz tabi kiii...

Let's make mineral water dough rolls. You can use for filling, olive paste or the cheese like me or you can also make plain; it is up to you. I  make mischief this time and don't use whole wheat flour ;) You can also use... It's simple, hearty and plenty of calorie :) but delicious.. you wanna eat not just one but a lot of.. it is a warning for who make diet :)





Malzemeler
1 adet maden suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 su bardağı süt (veya yoğurt)
1 su bardağı zeytinyağ
4-5 su bardağı un

İç Harç
Ezine peyniri veya zeytin ezmesi

Üzerine yumurta sarısı 
Süsleme için çörekotu, susam

Malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edin. 20-25 dakika hamuru dinlendirin

Avuç içi kadar hamur kopartıp yuvarlayın ve elinizin içinde açın
Orta kısmına peynirinizi koyup kenarlarından kapatıp tekrar yuvarlayın
Hamurun yarısını bu şekilde tamamlayın diğer yarısını zeytin ezmesi ile yapabilirsiniz

Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürün ve çörekotu veya susam ile süsleyin
180C'de 30 dakika (çift tepsi için) turbo ayarda çalıştırın...



Ingredients
1 bottle mineral water (200 ml) 
1 tablespoon salt
2 tablespoons sugar
1 packet instant yeast
1 cup of milk (or yogurt)
1 cup of olive oil
4-5 cups flour

For filling
Ezine cheese or olive paste

Egg yolk for top of the rolls
Black cumin or sesame seeds for decoration

Put all ingredients and knead until get a soft dough (smooth and elastic). Rest the dough for 20-25 minutes

Take some dough to fit into your palm (walnut size, will be good) 
Make a rolls and flatten it with your hand
Put your cheese filling middle of flatten dough and roll back off the edges
Make rolls from half of the dough using cheese filling and the other part use olive paste filling
Brush exterior of rolls with egg yolk and sprinkle with black cumin or sesame seed
Cook 180C for 30 minutes (for double tray) turbo-setting run ...

Delicious rolls are ready to eat:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder