Türk mutfağının kültlerinden biri olan hünkar beğendiyi patlıcan tam mevsimindeyken yapmaya ne dersiniz?
Hadi bakalım... ( Beğendi kısmını yani patlıcanlı kısmı ardanınmutfağı'nda görüp öyle yaptım. Tadı daha iyi oluyor diyordu hakikaten de öyle:))
Malzemeler
3 adet patlıcan (közlenmiş)
Muskat rendesi
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç taze kaşar
300 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ(riveria)
Öncelikle eti düdüklü tencereye koyun ve kısa süre pişene kadar kavurun
1-1,5 su bardağı su ilave edin, tuz karabiber ekleyin ve 30 dakika düdüklü tencerede pişirin
Soğanları halka halka doğrayın
Zeytinyağında tavada kavurun
Kuşbaşı eti ilave edin
Tereyağı da ilave edin
Salçaları ilave edin ve baharatları koyun
Et yeterince pişmezse et suyunuzdan ilave edin
Diğer yandan 3 patlıcanı közleyin
Un ve tereyağını kavurun
Patlıcanları ilave edin ve kavurun
Kaşar peynirini ilave edin ve muskat rendesini ve tuzu ilave edin
ocağın altını kapatın ve sütü üzerine ilave edin
Süt çekene kadar bekleyin (eğer çekmezse biraz ısıtın)
Önce beğendiyi sonra üstüne eti koyun afiyet olsun
Önce beğendiyi sonra üstüne eti koyun afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder