Yepyeni tarifime Ba-yıl-dım!!! Baykuşlarım çook tatlı... Kalıp yok elle yapıyorsunuz çocuğunuzla birlikte de yapabilirsiniz. Ona sürpriz de yapabilirsiniz. Çok kolay yapması, hadi mutfağa :))
I do love this recipeeee!!! Owl is so cuteeee:) You don't use mold its totally handmade. You can make them with your kid or you can surprise her. Also for halloweeen just perfect...
Malzemeler
2 su bardağı un
200 gr tereyağ
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata
Un, pudra şekeri, vanilya ve oda sıcaklığındaki tereyağı iyice karıştırın (kitchen aid tarzı mutfak mikseriniz varsa onu kullanın) yumurta sarılarını ayrı bir yerde çırpın içine ilave edin. Eğer hamur toplanmazsa 1/4 su bardağı su ilave edebilirsiniz.
Elde ettiğiniz hamurun üçte ikisini ayırın.
Kalan kısma kakaoyu ilave edip iyice yoğurun
Hamurları streç filmle sarıp buzdolabında dinlendirin (normalde 2 saat ideali ama ben yarım saat tutuyorum)
Silikon hamur açma örtüsü veya yağlı kağıt üzerinde beyaz hamurun yarısını dikdörtgen olacak şekilde açın. 0,5 cm kalınlığı yetecektir.
Kakaolu hamurun yarısını alın maximum 1 cm çapında olacak şekilde rulo (silindir) yapın
Açtığınız hamurun ucuna kakaolu kısmı koyun ve beyaz hamuru rulonun üzerine yuvarlayın.
Bu şekilde yaptığınız rulonun uzunluğuna göre 4-5 rulo elde edebilirsiniz
Ruloları streçleyin yarım saat daha buzdolabında bekletin
0,5 cm kalınlığında dilimler kesin
İki dilimi yan yana getirip elinizde fotoğraftaki şekli verin
Kakaolu kısmın üstüne damla çikolata koyun
Gaga olarakta kaju kullanın
180C'de turbo ayarda 30 dakika yeterli olacaktır
Afiyet olsun
Ingredients
2 cups flour
200 g butter
2 egg yolks
1/2 cup caster sugar
1 package vanilla
1 tablespoon cocoa
chocolate drops
Mix flour, caster sugar, butter (at room temperature) and vanilla thoroughly (you can use the Kitchen Aid mixer-or else). Beat the egg yolks and stir into dry material. You can add 1/4 cup water if dough do not come together.
Separate two-thirds of dough.
Add cocoa to remaining dough and knead it well.
Rest the dough wrapped in stretch film in the refrigerator (normally 2 hours ideal but I keep it half an hour).
Roll out half of the vanilla dough on silicon cloth or wax paper as a rectangle shape. 0.5 cm thickness will be enough.
Take half of the cacao dough. Make a cylinder max 1 cm diameter
Put the cocoa cylinder on the edge of rolled vanilla dough. Roll them up .
You can get 4-5 rolls when you do it this way
Cover rolls with strech film and wait half an hour in the refrigerator
Cut rolls into 0.5 cm-1 cm thick.
Put two slices next to each other and give shape eith your hand as in the above photo.
Put a drop of chocolate center of cacao part.
Use raw cashew as beak
30 minutes will be enough for cooking (turbo setting at 180C)
have fun:) you can do this cookie for halloween
Ingredients
2 cups flour
200 g butter
2 egg yolks
1/2 cup caster sugar
1 package vanilla
1 tablespoon cocoa
chocolate drops
Mix flour, caster sugar, butter (at room temperature) and vanilla thoroughly (you can use the Kitchen Aid mixer-or else). Beat the egg yolks and stir into dry material. You can add 1/4 cup water if dough do not come together.
Separate two-thirds of dough.
Add cocoa to remaining dough and knead it well.
Rest the dough wrapped in stretch film in the refrigerator (normally 2 hours ideal but I keep it half an hour).
Roll out half of the vanilla dough on silicon cloth or wax paper as a rectangle shape. 0.5 cm thickness will be enough.
Take half of the cacao dough. Make a cylinder max 1 cm diameter
Put the cocoa cylinder on the edge of rolled vanilla dough. Roll them up .
You can get 4-5 rolls when you do it this way
Cover rolls with strech film and wait half an hour in the refrigerator
Cut rolls into 0.5 cm-1 cm thick.
Put two slices next to each other and give shape eith your hand as in the above photo.
Put a drop of chocolate center of cacao part.
Use raw cashew as beak
30 minutes will be enough for cooking (turbo setting at 180C)
have fun:) you can do this cookie for halloween
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder