bugün makarna günü:) pastırmalı yapmayı planladığım makarna evde pastırma olmadığını farkettiğimde sucukluya döndü... lezzeti de süper oldu :)
Today is the pasta day :) I planned to make pasta with bacon, but I realize that I don't have any in refrigerator. sooooo, I decide to do with Turkish sausage (sucuk). You can make with bacon. Delicious taste:)
1/2 paket makarna (casarecce siciliane)
Kaynar su
Tuz
Beşamel sos için
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
Muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
100 gr jülyen doğranmış sucuk
Kaynar suya tuz ilave edin ve makarnaları haşlayın
Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım. Normal beşamelden daha akıcı kıvamda olacak.
Zeytinyağ ve tereyağı bir tencereye koyun
Unu ilave edip kavurun
Un kavrulduktan sonra sütü ilave edin
Çırpıcı ile sürekli karıştırın
Bu sırada tuzu ilave edin ve yarım muskatı rendeleyin
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatın
Diğer yanda sucukları jülyen doğrayın ve pişirin
Beşamel sosa ilave edin
Makarna pişince süzün ve beşamel soslu karışımla karıştırın
Afiyet olsun :)
Ingredients
1/2 package casarecce siciliane (pasta)
Boiling water
salt
For the bechamel sauce
1.5 tablespoons flour
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon butter
2 cups milk
Grated nutmeg
1 teaspoon salt
100 g julienne sliced sausage
Add salt and casarecce to boiling water
Meanwhile, let's prepare the bechamel sauce. It will be more fluid consistency than normal bechamel sauce.
Put the olive oil and butter in a saucepan
Add flour and saute it
Pour the milk after roasting
Stir constantly with a beater
Meanwhile, add salt and grate half nutmeg
After starting to boil, turn off the heat
Cut the sausages into julienne and cook them
Add them the béchamel sauce
Drain the cooked pasta, and mix it with bechamel sauce mixture
Enjoy your meal :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder