Perşembe, Aralık 05, 2013

fırında brokolili karnabahar (baked broccoli and cauliflower with corn flour)


brokoli karnıbahar
Yine pratik ve sağlıklı bir yemek aparatif olarak da ana öğün olarak da tüketebilirsiniz.
Again, practical and healthy meal. You can also consume as snacks, of course with yoghourt (for english recipe, look the bottom of the page)



Malzemeler

1 adet karnabahar (bütün)
1 adet brokoli (bütün)
5 yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz

karnabaharı ince ince doğruyoruz (zar gibi olmayacak), brokolilerin de her bir topunu ikiye bölüyoruz karnabahardan daha kalın olacak şekilde.
daha sonra bir başka kapta yumurtaları iyice çırpıyoruz. Karnabahar ve brokoli karışımımızın üstüne döküyoruz bir miktar (1 tatlı kaşığı) tuz ilave edip iyice yumurtanın karnabahar ve brokolilere bulanmasını sağlıyoruz. zeytinyağımızı da karışıma koyup karıştırıyoruz. Son olarak mısır ununu karışımın üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Karnabahar ve brokolilerinizin büyüklüğüne bağlı olarak 2 yemek kaşığı daha mısır unu ekleyebilirsiniz.
corn flour

karışımı tepsiye yayıyoruz çok üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz. 200C'de 30-35 dakika fırında tutuyoruz (fırın ayarı: alt üst fırın ayarında 2. göze koydum)


Yoğurtla servis yapabilirsiniz.


Ingredients
1 cauliflower (whole)
1 broccoli (whole)
5 tablespoons of corn flour
2 eggs
1/2 cup olive oil
2 teaspoon of salt


Chopped cauliflower (will not be like film, nearly 0,5 cm). 
Divide the broccoli into part and chop them into two part
Whisk the eggs finely in another bowl.
Add salt into the egg
Add chopped broccoli and cauliflower and mix them
Make sure evert part of vegetable cover with egg
Pour the olive oil in our mixture. 
Finally, add corn flour and mix them finely. (Depending on the size of your cauliflower and broccoli you can extra add 2 tablespoons of corn flour.)
Spread the mixture on the tray. Be careful not to overlap. 
Cook 30-35 minutes in the oven at 200C 
Bon appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder