Salı, Temmuz 15, 2014

kuskus salatası (couscous salad)

salatalıklı kuskus salatasıkuskus salatası

(for english, look the bottom of the page)

kuskus salatası özellikle ramazan ayında misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif ama doyurucu bir salata:) Ablamın tarifi, yer yemez bunu bloga koymalıyım dedim...hemen fotoğraflarını çektim en kısa zamanda da bende yapacağım:)  iftar sofralarınıza yakışacak ;)

A light but hearty couscous salad recipe :) It's my sister recipe, when I eat it I said I must put it into mu blog.  I took photo of it and I will do it as soon as possible



İçindekiler
1 paket kuskus
Haşlamak için kaynar su
2 su bardağı yoğurt
2-3 salatalık
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
Tuz
Turşu


Kuskusu, makarna yapar gibi haşlayın.
Diğer yanda salatalığın kabuklarını soyup rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyin ve yoğurtla karıştırın. Kuskuslar piştikten sonra biraz ılımasını bekleyin. Yoğurtlu karışımla kuskusu karıştırın. Dereotunu ince ince kıyın bunu da kuskus salatamızın içine ilave edelimmm.. eğer isterseniz salatalık turşusunu da küp küp doğrayıp içine ekleyebilirsiniz.

işte hepsi bu çok pratik çok kolay ve çok lezzetli :)

Not:** Bende yaptım ancak evde dereotu olmadığı için içine biraz nane, kekik ve mısır koydum. böylesi de güzel oldu..

salatalıklı kuskus salatası


Ingredients
1 package couscous
Boiling water for cooking couccous
2 cups yoghourt
2-3 cucumbers
1 clove garlic
1/2 dill
salt
pickled cucumber (optional)


Boil couscous like pasta.
On the other side of peel and grate the cucumber. Grate the garlic and mix with the yoghourt. After cooking couscous, wait for a little cool. Mix the couscous with yoghourt mixture. Finely coast dill and add couscous salad.If you want you can add pickles ( cut into tiny cubes).

that's all, very quick, very easy and very tasty :) yummy :)

P.s: this recipe is made by my sister. later, i tried it and at that moment i dont have any dill. So i use a pinch of mint and thyme. also add a cup of corn.. it is also sooo tastyyy :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder