(for english look the bottom of the page)
merhaba:)
yepyeni bir tarif ile karşınızdayım. En sevdiğim restoranda bayılarak yediğim cevizli kıymalı çin böreğini kendim yapmaya karar verdim içindekileri az da olsa bildiğim için kendi kafama göre bir tarif oluşturdum. Normalde kızartılarak yapılan bu tarifi ben tabi kiii fırında yaptım ama inanın bana 1 tane börek sizin için bir öğün yerine geçecek (fırında olsa bile)... Bu yüzden eğer misafirlerinize ara sıcak olarak verecekseniz ikiye bölüp bir parça olarak verin. eminim bir parça daha isteyeceklerdir ama diğer yaptığınız yemeklere midelerinde yer kalmayacaktır. Bu tarifi daha önceden hazırlayıp dondurucuya da atabilirsiniz dilediğiniz zaman çıkartıp pişirebilirsiniz.
hi :)
I have a brand new recipe. I always want to eat chinese borek (pastry) with minced and walnut in my favorite restaurant.I decided to make this borek so I made up this recipe by myself. Normally, borek made by frying but of course I cook it in the oven so thus it can be more light. (although if you eat just one of them, you have had enough. So, if you serve it to your guests, divide it into two parts.I'm sure they will want a little more:) You can freeze them and you can cook them whenever you want:)
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet havuç
2-3 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, tatlı toz biber
1 tutam dövülmüş kimyon tohumu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
4 adet yufka
Zeytinyağ-su karışımı (2:1 oranda)
Galeta onu
1 yumurta
Önce iç harcı hazırlayalım
Kıymayı kavurun
Soğanları yemeklik doğrayın
Kırmızı biberleri halkalar halinde kesin
Havucu rendeleyin
Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanları kavurun
Hafif pembeleşince havucu ilave edin
En son kırmızı biberleri ekleyin ve kavurun
İçine kırmızı biber salçasını ilave edin
Kavrulmuş kıymaları da ekleyip iyice harmanlayın
Baharatları ekleyin
Son olarak da cevizi ilave edip karıştırın (Cevizin tadının daha baskın olmasını istiyorsanız cevizleri çok kısa bir süre fırında tutarak kavurun )
İç hazır gelelim böreği yapmaya
Yufkayı açın
Üstüne zeytinyağ-su karışımından sürün
Yufkayı ikiye katlayın ve üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün
İç harcı bir ucuna bolca koyup sarın (sigara böreği gibi)
Hepsini sardıktan sonra ;
3 tabak hazırlayın, birinde zeytinyağ-su karışımı ,diğerinde çırpılmış yumurta (daha rahat yayılması için içine biraz su ilave edebilirsiniz), ve galeta unu
Börekleri önce zeytinyağ su karışımına sonra yumurtaya en son olarak da galeta ununa daldırıp fırın tepsisine koyun
180-200C'de yaklaşık 20 dakika pişirin
Altın sarısı olduğunda cevizli kıymalı çin böreğiniz hazır demektir afiyet olsun
Yanına ben salsa sos hazırladım onun tarifini de size daha sonra veririm ( gerçi bizimkiler sossuz tadına vara vara yemek istediler ama soslu da bence çok güzel oluyor)
Filling
1 onion
500 g of ground beef
1 cup crushed walnuts
1 carrot
2-3 red bell peppers
1 tablespoon red pepper paste
Salt, black pepper, sweet pepper powder
1 pinch of crushed cumin seeds
1/2 cup olive oil
4 pieces of phyllo (yufka)
Olive oil-water mixture (2: 1 ratio)
Bread crumbs
1 egg
First, let's prepare filling
- Saute ground beef (minced)
- Chop the onions
- Cut red peppers into rings
- Grate the carrots
- Put the olive oil into the pan and sauté onions
- Stir grated carrots
- Add red pepper and saute all of them
- Add red pepper paste
- Mix cooked minced and vegetable
- Add the spices
- Finally, add walnuts
Filling is ready let's make borek
- Open the phyllo
- Apply olive oil-water mixture all over it
- Fold the phyllo in half and divide into 4 equal parts so we have 4 triangle pieces
- Put plenty of filling on the edge of phyllo piece. and wrap it (such as cigarette pastry)
After wrap all;
- Prepare 3 plates, one in the olive oil-water mixture, whipped eggs on the other (for a more comfortable spread, some water can be added), and the last one bread crumbs.
- First dip borek into olive oil-water mixture then egg mixture and finally breadcrumbs. Make sure all over the borek filming with egg and bread crumbs.
- Bake for about 20 minutes at 180-200C
- When it turn golden colour, your chinese borek with walnut and minced is ready to eat
Serve with salsa dip if you want :)
Bon appetit
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder