(for english, look the bottom of the page)
çayın yanına ikram edebileceğiniz hafif ve uzun süre dayanan bir tarifle karşınızdayımmm. Yapması da çok kolay en fazla 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Pişmesi ise 30 dakika :) Şekil olarak yuvarlak veya kalıplarla da istediğiniz şekli verebilirsiniz.
you can serve this cinnamon cookie along with a cup of tea.
It is light and long-lasting a recipe. Also you can make them too
easy, you can prepare in less than 15 minutes and cook for 30
minutes :) You can make cinnamon rolls or give desired shape with mold
(pattern)
İçindekiler
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı esmer şeker
75 gr tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
alabildiğine tam buğday unu
Oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta ve diğer malzemeleri
karıştırıp çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.(kulak memesi kıvamından
daha sert)
Elimizin içine sığacak kadar bir parça alıp
parmaklarımız yardımıyla hamuru sıkıp şekil veriyoruz.
Süsleme için ben bazısına dövülmüş fındık bazısına ise esmer
şeker koydum.
180C fırında 25-20 dakika turbo ayarda pişirdim. Afiyet
olsun
Ingredients
1 egg
2 tbsp caster sugar
2 tablespoons brown sugar
75 g butter
1/2 cup olive oil
1 teaspoon cinnamon
enough whole wheat flour
Mix room temperature butter, eggs and other ingredients.
Make a not too hard dough.
Take a piece to fit into our hands and squeeze the dough
with the help of our fingers.
Put some of the crushed nuts for decorating or some of the
brown sugar.
Cook for 25-20 minutes 180C oven turbo setting. Enjoy your meal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder