Kedi dili pasta çok kolay yapılan herkesin parmaklarını
yediği süper bir tatlı...
It's a super delicious dessert... easy recipe, easy making and eating with pleasure
1 paket kedi dili
1 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 adet muz
Sos
1 paket çikolatalı sos (Dr Oetker )
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı esmer şeker
Üstteki sos için
1 su bardağı kırmızı meyveler (dondurulmuş)
1 1/2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2-3 damla limon suyu
Sos malzemelerini bir tencereye koyup 1 L süt ile kıvamında
alana kadar karıştırarak pişirin.
Bu sırada kedi dillerini küçük borcama dizin. 1 su bardağı
suya 1 yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın. Üzerine şekerli sudan dökerek
ıslatın.
Sosu bir kısmını üstlerini örtecek kadar koyun
Muzu ince ince dilimleyin. Üzerine muz parçalarını koyun
kalan kedi dillerini ıslatıp borcama dizin
Kalan sosu borcama koyun
Donmasını bekleyin
Soğuyunca buzdolabına koyun
1 gün bekletin tadı daha güzel oluyor
Üst sosuna gelince meyveleri şekeri ve nişastayı pişirin
ancak kaşıkla karıştırmamaya özen gösterin. kaynamaya başladıktan sonra 2
3 damla limon suyunu ekleyin 15 20 saniye sonra altını kapatın 15 dakika kadar
bekletilen sonra buzdolabındaki tatlının üstüne koyun
Buzdolabında 1 saat kadar daha bekletip servis yapın
Ingredients (for small square pyrex)
1 packet of sponge finger
1 cup water
1 tablespoon of sugar
1 banana
Sauce
1 package chocolate sauce (Dr. Oetker)
2 tablespoons corn starch
2 tablespoons of cocoa
1 tablespoon brown sugar
1 liter of milk
For top sauce
1 cup of frozen red fruit mix
1 1/2 tablespoons brown sugar
1 tablespoon corn starch
2-3 drops of lemon juice
Put sauce ingredients and 1 L of milk in a
saucepan and cook. Stir the sause until reaching desired consistency.
Meanwhile, arrange sponge fingers, in a single
layer, over base of pan.
Mix 1 cup of water, and a tablespoon
of sugar . Soak the biscuits (sponge finger) with sweetened
water.
Put the sauce enough to cover the upper part of sponge
fingers ( divide sause into two, use one part for this step)
Slice the bananas thinly. Put the banana pieces on sauce.
Arrange soaked sweetened sponge finger over the bananas
Put the remaining sauce on top of them cover all of them.
When cool, place in refrigerator
Wait at least one hour then serve it. Before serve
make top sauce. ( i prefer to serve this dessert after waiting overnight, taste
is better that way.)
Top sauce
Put fruit, sugar, starch and cook them until boil.
Once it start boiling, add 3 drops of lemon juice and cook nearly 30
seconds. wait for cooling for 15 mimnutes. then spread the fruit sauce on the
top of the sponge finger dessert.
Do more refrigerator for 1 hour and thwn serve it.
Bon appetit :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder