Pazartesi, Kasım 03, 2014

kedi dili pasta (sponge finger dessert)



sponge finger dessert


Kedi dili pasta çok kolay yapılan herkesin parmaklarını yediği süper bir tatlı...

It's a super delicious dessert... easy recipe, easy making and eating with pleasure



 Malzemeler (küçük kare borcam için)

1 paket kedi dili
1 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 adet muz 

Sos
1 paket çikolatalı sos (Dr Oetker ) 
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı esmer şeker

Üstteki sos için
1 su bardağı kırmızı meyveler (dondurulmuş)
1 1/2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2-3 damla limon suyu


Sos malzemelerini bir tencereye koyup 1 L süt ile kıvamında alana kadar karıştırarak pişirin.
Bu sırada kedi dillerini küçük borcama dizin. 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın. Üzerine şekerli sudan dökerek ıslatın. 
Sosu bir kısmını üstlerini örtecek kadar koyun 
Muzu ince ince dilimleyin. Üzerine muz parçalarını koyun
kalan kedi dillerini ıslatıp borcama dizin 
Kalan sosu borcama koyun
Donmasını bekleyin
Soğuyunca buzdolabına koyun
1 gün bekletin tadı daha güzel oluyor

Üst sosuna gelince meyveleri şekeri ve nişastayı pişirin ancak kaşıkla karıştırmamaya özen gösterin.  kaynamaya başladıktan sonra 2 3 damla limon suyunu ekleyin 15 20 saniye sonra altını kapatın 15 dakika kadar bekletilen sonra buzdolabındaki tatlının üstüne koyun
Buzdolabında 1 saat kadar daha bekletip servis yapın

sponge finger dessert
Ingredients (for small square pyrex)

1 packet of sponge finger
1 cup water
1 tablespoon of sugar
1 banana

Sauce
1 package chocolate sauce (Dr. Oetker)
2 tablespoons corn starch
2 tablespoons of cocoa
1 tablespoon brown sugar
1 liter of milk

For top sauce
1 cup of frozen red fruit mix
1 1/2 tablespoons brown sugar
1 tablespoon corn starch
2-3 drops of lemon juice

Put sauce ingredients and 1 L of milk in a saucepan and cook. Stir the sause until reaching desired consistency.
Meanwhile, arrange  sponge fingers, in a single layer, over base of pan. 
 Mix  1 cup of water,  and a tablespoon of sugar . Soak the biscuits (sponge finger) with sweetened water. 
Put the sauce enough to cover the upper part of sponge fingers ( divide sause into two, use one part for this step)
Slice the bananas thinly. Put the banana pieces on sauce.
Arrange soaked sweetened sponge finger over the bananas
Put the remaining sauce on top of them cover all of them.
When cool, place in refrigerator 
Wait  at least one hour then serve it. Before serve make top sauce. ( i prefer to serve this dessert after waiting overnight, taste is better that way.) 

Top sauce
Put fruit, sugar, starch and cook them until boil.  Once it start boiling, add 3 drops of lemon juice and cook nearly 30 seconds. wait for cooling for 15 mimnutes. then spread the fruit sauce on the top of the sponge finger dessert. 
Do more refrigerator for 1 hour and thwn serve it.
Bon appetit :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder