Pazartesi, Aralık 22, 2014

sebzeli bulgur pilavı (bulgur pilaf with vegetable)

bulgur pilaf with vegetable


(For english look the bottom of the page)

Benim yaptığım gibi mantar sotenin yanına veya herhangi bir ızgara etin yanına muhteşem gidecek klasik bir yemek sebzeli bulgur pilavı ;)

Bulgur pilaf with vegetables is gorgeous classic dishes that can be served with sautéed mushrooms (like the picture) or grilled meat :)



İçindekiler
1 adet soğan 
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1  adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber, karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
İsteğe göre bezelye, yeşil mercimek, kızartılmış patlıcan

Soğanı oldukça küçük olacak şekilde doğrayın (yemeklikten küçük)
Zeytinyağında soğanı kavurun
Kırmızı ve yeşil biberi küçük küçük doğrayın 
Soğana ilave edip soteleyin
Salçayı ekleyin
Bulgurları ilave edin
Harcı karıştırın isteğe göre haşlanmış bezelye, patlıcan veya yeşil mercimek ilave edebilirsiniz.
Küp küp doğranmış domatesi ilave edin
Baharatları arzu ettiğiniz miktarlarda ilave edin tercihen acı olması için bol pulbiber kullanın
Kaynar suyu ilave edip karıştırılır
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
En son tereyağ eritilip üzerine tereyağ dökülüp karıştırılır servise hazır hale getirilir.


Bulgur pilaf with vegetables is gorgeous classic dishes served with sautéed mushrooms or  grilled meat :)

Ingredients
1 onion
1 cup of bulgur wheat
2 cups of boiling water
1 red pepper
1 green pepper
1 medium size tomato
1 tablespoon tomato paste
Paprika, black pepper, salt
1 tablespoon butter
2 tablespoons olive oil
Optionally cooked peas, cooked  lentils, fried eggplant pieces

Chop the onion to be quite small (cubic)
Saute the onion in olive oil
Chopped red and green peppers 
Add peppers sauted onion and saute  them
Add the tomato paste
Add bulgur mix them well
Mix them with  optionally boiled peas, fried eggplant or  cooked green lentils
Stir in diced tomatoes
Add desired amount of spices, preferably use plenty of paprika to be hot
Add boiling water and mix
Cook on low heat until bulgur absorb the water
Melt butter and pour it  over bulgur 
Ready for service

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder