Pazartesi, Mayıs 23, 2016

kuru baklava kurabiyesi (walnut roll)





Televizyonda Nurselin mutfağında gördüğüm bu tarifi yapmadan duramadım. Uzun süre dayanıyormuş ama ne yazık ki bizim evde ömrü çok kısa oldu  Tavsiye ediyorum kesinlikle... Gözünüz korkmasın çok da kolay yaptım 
I saw this recipe in tv "Nurselin Mutfağı" show and I cannot stop myself doing this sweet. It has long shelf life at home but our cookies finished so quickly so I don't know how long it will last . Don't afraid I made it easily 


Malzemeler
Hamuru İçin;
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin;
1 adet yumurta


Hamuru yapmak için yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve unu yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru dörde bölüp yuvarlayın. 
İçi için cevizi rondodan geçirin. 
Cevizleri, yumurta akını, cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın.
Hamur parçalarından birini merdane yardımıyla açın.
 Açtığınız hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. 
Diğer hamurları da bu şekilde açıp sarın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürün. 
Hamurları 2 parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. 
Tepsiye yerleştirerek fırına verip 200C'de 20 dakika pişirin.



Ingredients
For the dough;
3 tablespoons yoghurt
5 tablespoons butter
1 teaspoon baking powder
Flour

For filling
1 cup chopped walnuts
1 egg
1 cup sugar

For top
1 egg

Mix yoghurt, butter, baking powder and flour. Knead.
Divide dough to four piece and roll each of them. Shape into a ball

Add crush walnut , egg white and sugar in a bowl and mix them
Divide walnut mixture into four piece
Roll out dough
Spread a piece of walnut mix on the dough surface
Wrap the dough.
Brush egg yolg on top of it
Make each step for the other piece of dough.
Cut into pieces into two finger thickness
Cook for 20 minutes at 200C in the oven.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder