Makarnanız arttı ve artık bir gün
daha makarna yemek istemiyorsunuz. Ya da makarnanız tek kişilik kaldı bir iki
gün daha yemeseniz bozulacak. İşte böyle bir durum için süper bir tarifim var.
İnternette ararken gördüm (www.recipetineats.com) hemen kendi ölçülerime göre yaptım.. Size de tarifi beğenir
beğenmez anlatmak istedim.
If you have leftover pasta and you don't know what to do with it, i have an delicious idea. I find it in www.recipetineats.com. Then i make my own version. (for english recipe, look the boottom of the page)
Malzemeler (7 adet)
200 gr spagetti makarna (1,5 su bardağı kadar)
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
60 gr rendelenmiş kaşar peyniri (1/5 yuvarlak kaşar peyniri
400 gr’lıktan)
Tuz,karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı barbekü sos
Kızartmak için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnaları bıçak yardımıyla küçük parçalara böl
Diğer tüm malzemeleri içine ilave et ve karıştır
Avuç içine alacak şekilde 1-1,5 cm’lik yuvarlaklar yapın üstünden
bastırın
Kızgın yağa yerleştirin bir yönünü 2 dakika diğer tarafını
1-1,5 dakika kızartın
Bir peçeteye koyup fazla yağı süzdürün
Afiyet olsun.. Misafirlerinize bile yapabilirsiniz :)
Not: Daha kıtır kıtır olması için galeta unu miktarını
arttırmalısınız.. Her çeşit makarnayı kullanabilirsiniz. Soslu makarnalarla da çok güzel olur.
Ingredients (7 pieces)
200g letfover spaghetti pasta (about 1.5 cups)
2-3 tablespoons breadcrumbs
1 egg
60g grated parmesan cheese
Salt, black pepper, red pepper flakes
1 tablespoon of ketchup
1 teaspoon barbecue sauce
To fry
2 tablespoons olive oil
Divide the noodles into small pieces with knife
Add all other materials and mix
Make a ball, flatten it
Fry in hot oil for 2 minutes one side and the other side for 1-1.5 minutes
Drain them with paper towel
Enjoy it .. You can even make these recipe to your guests :)
Note: You must increase the amount of bread crumbs to be more crunchy ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder